Hogyan tehetném üzemképessé az autóm?
Néhány hónappal korábban lemerült az akksija, az akkori párom elvitte feltölteni, majd sosem hozta vissza. Azt mondta nem tölt. 3 éves volt az az akksi.
Most szeretném újra használni a kocsit, de nem tudom hogy álljak neki. Hol lehet ilyen akksit venni? Honnan tudom, hogy kompatibilis az enyémbe? Hogyan lehet beszerelni?
Szervizbe nem tudom vinni, mert üzemképtelen így.
Egyetlen férfi ismerősöm/barátom sincs, aki ért az autókhoz vagy lenne autója.
Neten találtam ilyen sos akkumulátor service szolgáltatást, de nagyon sokat, valami 40e + 20e kiszállást kérnek el érte, maga az autó alig ér 150 ezret..
Sehonnan. A több hónapos állástól más baja is lehet, meg az is lehet hogy ti csak azt gondoltátok hogy aksi baja van és közben meg nem az a gond.
Rosszat választani nem nagyon tudsz, de ha kétségeid vannak akkor előbb vedd fel a kapcsolatot a bolttal és írd le hogy ehhez a típushoz kéne, biztosan jó hozzá? Ha típushoz megfelelő paraméterűt szállíttatsz ki és nem indul vele, akkor nem az új aksi a hibás.
"Honnan tudhatom egyáltalán, hogy új akkuival beindul-e? Mert például rossz típust választottam..."
Mond el a rendelésnél, hogy milyen kosiba kell (amit itt is leírtál) és akkor a bolt megmondja, ha nem olyan kell bele. Kérd külön, hogy ellenőrizzék a választásodat.
Ha az akksin kívül egyébb baja is van az autónak, akkor lehet,hogy nem indul majd. A bolt megbízottja csak az akksit rakja be. Esetleg meg is méri és megmutatja, hogy a feszültség megvan.
Ha korábban semmi gond nem volt vele, csak elöregedett az akksi, akkor elvárható hogy beinduljon. De ha azért nem volt feszültség, mert hibás a generátor, akkor az új akksi is hamar le fog merülni. Ha van műszere, akkor a töltést le tudja ellenőrizni a beszerelő.
Kb. egy fél év alatt elöregedhet a benzin is. De mondjuk 3 hónap alatt még nem szokott.
Szóval, ha nem indul, szerelőt kell hívnod. De akksi nélkül az autó biztosan nem fog menni, úgyhogy az semmiképpen sem felesleges kiadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!