Hogyan tehetném üzemképessé az autóm?
Néhány hónappal korábban lemerült az akksija, az akkori párom elvitte feltölteni, majd sosem hozta vissza. Azt mondta nem tölt. 3 éves volt az az akksi.
Most szeretném újra használni a kocsit, de nem tudom hogy álljak neki. Hol lehet ilyen akksit venni? Honnan tudom, hogy kompatibilis az enyémbe? Hogyan lehet beszerelni?
Szervizbe nem tudom vinni, mert üzemképtelen így.
Egyetlen férfi ismerősöm/barátom sincs, aki ért az autókhoz vagy lenne autója.
Neten találtam ilyen sos akkumulátor service szolgáltatást, de nagyon sokat, valami 40e + 20e kiszállást kérnek el érte, maga az autó alig ér 150 ezret..
Szerintem egy közeli szervizzel is meg tudod beszélni, hogy hozzák ki neked az akksit, és talán nem fognak 20ezret elkérni. Ha megmondod az autó típusát, ők a megfelelő akkumulátort fogják megrendelni.
Ha magadnak be tudod szerelni, akkor a B verzió, hogy keresel az interneten egy akkumulátor kiválasztó oldalt, ahol az autód adatait megadva kiadja a megfelelő akksikat, majd ezt megrendeled valamelyik webáruházból.
Megírhatnád az autód márkáját, tipusát, gyártási évét, benzin/dízel és a motor köbcentijét. Ahogy pl. #5 is javasolta.
Akkor ki tudjuk keresni, hogy milyen méretű és póluskiosztású akkumulátor kell bele. Egy öreg autóba általában nem érdemes túl drágát venni. Pl. az Elektric Power teljesen jó .
A beszereléshez kell egy csavarkulcs, általában 10-es. Az akksit be kell emelned a helyére úgy, hogy a kábelek elérjék a pólusokat. Legalább 10 kiló, de inkább több. Először rá kell nyomni a kábelt a + pólusra és megszorítani. Csak másodikkként szabad a - kábelt érintkezésbe hozni. Utána le kell rögzíteni az akksit. Keresztpánnttal fölül, vagy egy sínnel a talpánál.
A youtube-on biztosan találsz videot az akksi beszerelésről.
Akkuboltban annyi van belőle hogy el is adnak belőle.
De még a tescoban is van egész sokféle, csak ugyanolyat vegyél mint ami benne volt.
Ja, és akkuboltban tipusra meg is mondják hogy milyen való bele, ez a dolguk.
Amúgy milyen világvégi zsákfaluban élsz ahol nincs erre egy pasi? :)
Egy Peugeot 206 1.1 Open (2003) 60 LE, 1124 cm3, benzines autóról van szó :)
Rákerestem mit ajánlanak bele, és a Varta márkanév rémlik, mintha az lett volna benne.. aztán rákerestem, hogy mit lehet kapni belőle, a legolcsóbb 34e forint.
Valami más, amit bele tudnék tenni és olcsóbb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!