Hengerfejes lehet az autóm?
Oktoberben lett maximalisan feltoltve fagyalloval, tegnap elott kb a negyede volt benne a tartalyban. Felig megtoltottem, viszont ma reggelre eltunt az osszes. Ujra toltottem bele, viszont allo helyzetben eltunt belole. Alul tocsa nincs. Teljesitmeny nem esett le. Viszont a motorter felul kicsit olajos. Olajszint kb 1 honappal ezelott maximalis volt, ma kicsivel tobb, mint felig volt. 8000km ert tettem meg elozo olajcsere ota. Feher fustot csak inditasnal hidegben csinal.
2004 Opel Astra G 1.4 16szelep 168000km
"Felig megtoltottem, viszont ma reggelre eltunt az osszes. Ujra toltottem bele, viszont allo helyzetben eltunt belole. Alul tocsa nincs."
Ez csak akkor lehetne hengerfej-tömítés hiba, ha a hűtőfolyadék állás közben is beszivárogna a hengerbe. Az meg nem igaz, hogy nem tűnik fel indításkor.
Inkább valahol ereszt a hűtőrendszer. Nyomás alatt, melegen, menet közben kiszivárog, elszáll, elpárolog a hűtőfolyadék. És miután utántöltesz, akkor helyet cserél a beöntött folyadék a levegővel. Kvázi légteleníti magát.
Meg kell keresni, hogy hol ereszt a hűtőrendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!