Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A használt vagy az új autó...

A használt vagy az új autó éri meg manapság?

Figyelt kérdés
Az új nyilván hitelre. Azt, hogy drága pedig hagyjuk, mert manapság olcsó dolgot nem tudnék mondani.
2023. febr. 4. 07:04
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
20%

Micsoda pénzügy tanácsadók óráira jársz Te?

Ki az a balek, akinek el lehet azt adni, hogy az autó egy befektetés....? Háttartások nagy részének nem befektetés...

Istenem, balekok...😃

2023. febr. 4. 10:03
 22/36 anonim ***** válasza:
75%

12:

De megéri az extra kockázatot az 5 éves autó 5 millióért az új 8 milliós helyett? Ha mondjuk 15 éves koráig használod, és kezdetektől fogva vigyázol rá, az a + 3 millió Ft nem nagy összeg, főleg úgy, hogy előbbi 10 év múlva lesz 15 éves, igazából ha 15 évesen nulla forintért adnád el, akkor a különbség valójában csak 1.5 millió Ft 15 évre vetítve, ha nem nulláért adod el, akkor ennél is kisebb. Biztos megéri ennyiért kockáztatni?

2023. febr. 4. 10:04
 23/36 anonim ***** válasza:
66%

Nem értem ebben a logikát...

Te jöttél azzal, hogy azért nem jó az új, mert ha ugyanannyiért adom el, akkor az új még drágább lett időközben az áremelkedések miatt.

És ez a használtra nem igaz ugyanúgy?! Az új autót ugyanannyiért el tudom adni, mint amennyiért vettem. A használt autót évekkel később ugyanannyiért el tudom adni, mint amennyiért vettem. Akkor mi a ráfizetés az újnál?

"Szerintem jobban jár az, aki 2-3 éves autót vesz csökkentett áron, mint ha újat vesz."

Igen, ez igaz volt kb 4-5 éve még! Nézd meg a mostani árakat! 2-3 éves autókat esetenként ugyanannyiért adják mint az újat. Kb mint a Merkúros időkben...

2023. febr. 4. 10:05
 24/36 anonim ***** válasza:
75%

23:

Mikor 2017-ben autót vettünk, akkor is a lehető legrosszabb választás volt a 2-3 éves autó, mert olyan 10-20%-al volt olcsóbb, volt amelyik annyival sem, és nyilván gyakrabban adták el a problémásabb példányokat, de amúgy is alig volt ennyi idős autó a piacon.

Igazából 5 évesnél fiatalabb használt autó az sosem érte meg igazán, hacsak nem gyorsan kell és nem tudod megvárni az újat.

Most egyébként ismerősömnek 1 éves várakozás után érkezett meg az új, szóval a Merkúros időket tényleg újraéljük, ha valahol mégis van készlet, azt drágábban adják.

Tavaly Suzukit lehetett kapni készletről, mert a szankciók miatt nem tudták eladni Oroszországban, de olyna gyorsan vitték, hogy néhány hetente árat emeltek...

2023. febr. 4. 10:10
 25/36 anonim ***** válasza:
19%
Új.
2023. febr. 4. 10:10
 26/36 anonim ***** válasza:
10%
Használt egyértelműen. Új autót nem szabad venni, az elmúlt 10 év autó mind szrok
2023. febr. 4. 10:11
 27/36 anonim ***** válasza:
69%
Használtat csak az vesz, aki rászorul.
2023. febr. 4. 10:11
 28/36 anonim ***** válasza:
81%

Meg nem éri egyiksem.

De én mindíg újat vettem és ezután is azt vennék.

2023. febr. 4. 10:14
 29/36 anonim ***** válasza:
0%

Ezt mindenki döntse el maga. Nekem van egy 15 éves és egy 38 éves autóm. A 15 évesnek most volt az első komoly baja, eltört az egyik szelepszár, tehát teljes motorfelújítás volt. 300ezer forint. Nem nagy összeg manapság, és most úgymond van egy 0km-es motorom, remélem 15 évig megint bírja. :) Évi 8-10ezer km-rt van használva.

A 38 éves más kategória, mert az tuning járgány, bár napi használatban van (évi 20-25ezer km). 800ezerért vettem 2015-ben, azóta ráköltöttem kb. 1,5millát, de ennek a nagy része tuning volt. Mondjuk azóta ahogy öregszik egyre többet ér, mostani árfolyam mellett úgy 4-6millát.

2023. febr. 4. 10:15
 30/36 anonim ***** válasza:
4%

"Az új autó abban a pillanatban, hogy megvetted már csak a 80%-át éri az eredeti árnak"

9 éves autómhoz hasonlóakat annyiért kínálnak, mint amennyiért újonnan vettem. Kopón kívül 1 forintomba nem volt.

2023. febr. 4. 17:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!