Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A használt vagy az új autó...

A használt vagy az új autó éri meg manapság?

Figyelt kérdés
Az új nyilván hitelre. Azt, hogy drága pedig hagyjuk, mert manapság olcsó dolgot nem tudnék mondani.
2023. febr. 4. 07:04
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
69%

A kérdés nem az volt, hogy melyik éri meg? Mert ti itt arról beszéltek, hogy melyik éri meg JOBBAN, de a kérdés nem ez volt.

Egyik sem éri meg anyagilag. Autón kizárólag bukni lehet.

2023. febr. 4. 08:56
 12/36 anonim ***** válasza:
0%

Saját magad cáfolod meg a hozzászólásodban.

2018-ban megvetted mondjuk 5 millióért, ami 2023-ban szintén 5 milliót ér, de ha újonnan akarnád megvenni, már 8 milliót kellene fizetned a mai árak mellett. Ergo jelentősen vesztett az értékéből.

2023. febr. 4. 09:06
 13/36 NTBS ***** válasza:
100%

Szerintem a pénzedért vegyél használtat.

Akkor nem adosodsz el.

2023. febr. 4. 09:06
 14/36 anonim ***** válasza:
0%
#11-nek van igaza. Mind a kettő ráfizetés, de az új autóval nagyobbat bukik jóval, mint egy használttal.
2023. febr. 4. 09:07
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Megérni egyik se éri meg anyagi értelemben. Ellenben nyilván azért merül fel a kérdés, mert kell egy. Az új autó az értékvesztés miatt hosszútávon valsz többre fog kijönni, de kisebb a mellényúlás faktor, hiszen ott a garancia stb. Minél régebbi használtautót veszel, annál nagyobb az esély, hogy mellényúlsz és állandóan szervizelheted. Szóval az új autó drágább, de kiszámíthatóbb. Anyagi helyzettől és felhasználástól függ, hogy neked mi éri meg.
2023. febr. 4. 09:23
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

"2018-ban megvetted mondjuk 5 millióért, ami 2023-ban szintén 5 milliót ér, de ha újonnan akarnád megvenni, már 8 milliót kellene fizetned a mai árak mellett. Ergo jelentősen vesztett az értékéből."

Akkor olvasd el légy szíves azt is amit utána írtam! Oké, van 5 millióm 2018-ban, tegyük fel nem veszek rajta autót, hanem tartom a bankszámlámon. Az ma is 5 millió lenne. Hogy szaporodik fel 8-ra? Tehát semmit nem vesztettem vele. Ha autót veszek és eladom most akkor is 5 millióm lenne. Ha csak csücsül a bankszámlámon a pénz és évi pár % kamatot kapok + leadózóm akkor lenne maximum 5,4-5,5, de nem 8! Ez mennyivel lett volna jobb, vagy mitől szaporodott volna fel 8-ra? Vagy netán egyéb ingóságot veszek rajta, elnyaralom, elszórakozom, eliszom, elcigizem.... mennyivel lennék beljebb?

2023. febr. 4. 09:25
 17/36 anonim ***** válasza:
0%
Ki mondta, hogy 8-ra szaporodik fel? Ilyet senki sem mondott.
2023. febr. 4. 09:34
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

#16!

Sőt, még jobban is jártál vele!

5 milliód volt 5 millióért vettél egy autót

Ha nem veszel autót 2018-ban, ma 2023-ban 8 milliós autót nem tudnád már megvenni.

Az infláció független attól amit a #12-es írt. Nem attól inflálódik el a pénz, mert valaki autót vesz rajta. Ha bankban tartod, egyik bank, se állampapír nem nagyon fizet infláció feletti kamatot, hozamot. Ingatlanba fektetni kevés. Ma már egy garázs sincs nagyon ennyiért. De az ingatlan, arany, egyéb befektetés és csak hosszú távon éri meg, nem pár évre.

2023. febr. 4. 09:35
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

"Ki mondta, hogy 8-ra szaporodik fel? Ilyet senki sem mondott."

Ja értem, tehát ez a 8-10% (0,4-0,5M) vesztés a gond! Akkor számoljunk: 0,4 M-ért, ami a banki kamatok kiesésből adódna, kvázi "béreltem" egy autót 5 évre. Ami havi 6700 Ft-ra jön ki. Hol tudok ennyiért egy hónapra autót bérelni?! Hát ez tényleg "horror" veszteség!

A többi különbség, meg akkor is meglenne az 5 és 8 M között ha nem veszek autót, nem az autóvásárlás következménye, akárhogy csűröd-csavarod.

2023. febr. 4. 09:42
 20/36 anonim ***** válasza:
0%
Te csűröd-csavarod. Én nem jöttem banki kamatokkal, se semmi mással. Nem írtam semmi olyat, hogy ne költsd el és tedd be a bankba. Én annyit írtam, hogy az új autó nagyobb ráfizetés, mint a használt autó. Ez a véleményem. Szerintem jobban jár az, aki 2-3 éves autót vesz csökkentett áron, mint ha újat vesz.
2023. febr. 4. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!