Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A használt vagy az új autó...

A használt vagy az új autó éri meg manapság?

Figyelt kérdés
Az új nyilván hitelre. Azt, hogy drága pedig hagyjuk, mert manapság olcsó dolgot nem tudnék mondani.
2023. febr. 4. 07:04
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
15%

Használt, néhány éves.

Az új autó abban a pillanatban, hogy megvetted már csak a 80%-át éri az eredeti árnak.

2023. febr. 4. 07:34
 2/36 anonim ***** válasza:
79%

Új autó! Nyilván a kötelező szervizek vinni fogják a zsetont, de megéri.

Én mindig a garancia lejárta elött eladom, és újat hozok ki...

Soha nem volt még műszaki problémám, vagy hogy valahol ott maradtam volna, vagy bármi miatt aggódni.

Mondjuk én mindig is túlbiztosítom magam, de ettől nyugodt az életem.

Hitel kérdésben bem tudok segíteni, de én 5 évnél, és 30.000/ hó-tól nagyobb törlesztőt nem vállalnék be, még úgy se, higy viszonylag jól keresek, mert 5 év alatt bármi történhet.

2023. febr. 4. 07:37
 3/36 anonim ***** válasza:
83%

#1 jelen helyzetben ez bullshit...

Másfél éve vett új autóm +500.000-től indul a használtautón.

2023. febr. 4. 07:38
 4/36 anonim ***** válasza:
84%
Azóta volt egy brutális infláció. A pénzed nem ér annyit, mint másfél éve.
2023. febr. 4. 07:46
 5/36 anonim ***** válasza:
13%
Az új autó vásárlás az egyik legnagyobb ráfizetés.
2023. febr. 4. 07:47
 6/36 anonim ***** válasza:
93%

1:

Mi 2017-ben vettünk autót, és nyomát sem találtuk a piacon ennek a közhelynek már akkor sem. Simán az új áráért árultak 1-2 hónapos autókat, míg az újért fél évet kellett már akkor is várni. 5 éveseket árultak 2/3 áron. Ezért vettünk inkább újat.

Az előző kocsi használt volt, de az nem csak pár éves, hanem sok, ott már megfelelően választva megérte az extra kockázatot, de ami biztos, hogy 0-5 éves használtat most se vennék, mert annyival nem olcsóbbak, hogy megérje úgy, hogy jóval nagyobb a kockázat, mint az újnál.

2023. febr. 4. 07:49
 7/36 anonim ***** válasza:
13%
Pénzügyi tanácsadók, milliomosok, brókerek motivációs tréningjein is elhangzik, hogy az új autó vásárlása az egyik legnagyobb ráfizetés, az egyik legrosszabb befektetés. Még rosszabb, ha hitelre veszed.
2023. febr. 4. 07:54
 8/36 anonim ***** válasza:
18%
Újat vettem elég a használt autókból. A kötelező szerviznek sem muszaj draganak lennie jó helyre kell vinni. Pld ahol vettem a kocsit ott az olaj es filtercserek 250 euroba kerültek, egy masik markaszervizben pedig 100 eurt fizettem ugyanazert, igaz az 30 helyett 60 km-re van de meg a plusz utiköltséggel is olcsóbb.
2023. febr. 4. 08:17
 9/36 anonim ***** válasza:
70%
#8 Létszi ne gyere itt az eurós árakkal! Ez itt magyar fórum, és ebben az országban más adózás van, mint eurozónában. Sajnos, pont a kötelező szervizekkel húzzák le a vásárlás után, az autósokat.
2023. febr. 4. 08:47
 10/36 anonim ***** válasza:
83%

Az #1-es által lökött sablonszöveg manapság elég idejétmúlt. 2018-ban vettem új autót, idén már 5 éves lesz. Igaz vigyázok is rá, még teljesen újszerű és kevés km is van benne. Ennek is köszönhetően közel a 2018-as újkori árán el tudnám adni. Az már csak részletkérdés, hogy ezen az áron már másik új autót nem kapnék, mert úgy elszaladtak az árak. De ha ezt az összeget annak idején otthon a párnacihában, vagy bankban pár százalékos kamatra tartogattam volna, akkor se lennék most sokkal beljebb.

Amúgy nehéz kérdés. Használtból soha nem a kínálat aljából válogattam és eddig mindig szerencsém volt velük. Egyik sem volt egy bontószökevény, utólagos nagy turpisságok se derültek ki. Kopó alkatrészek cseréje volt csak, a legnagyobb műszaki hiba egy jeladó cseréje volt.

Újjal viszont befürödtem már. Rengeteg garanciális probléma volt. Volt, hogy nem egyszer kellett a motort szanaszét bontani egy 25.000 km-t futott 2 éves autón. Ami oké, hogy nem kerül pénzembe, de akkor is bosszúság, hogy ennyi pénzt kiadok és mégis napokra autó nélkül maradok, buszozhatok. Meg idő, mert a márkaszerviz is csak munkaidőbán van nyitva. Elvinni elhozni az autót az minimum két munkahelyről elkéretődés, vagy szabadság, azzal a kicsit ciki indokkal hogy már megint széthullott az új autó.

Bár lehet hogy csak egyedi eset és tényleg így sikerült belenyúlni a tutiba és a többivel nincs baj.

Hitelt autóra viszont soha nem vennék fel. Ha nincs pénzem új autóra, akkor egyértelmű, hogy maradna a használt és legalább ez a dilemma megoldódott. Ma már ezért is használtat vennék. Egy autóra nem szívesen adnék ki 10 milliónál nagyobb összeget. Amit manapság pedig kompromisszumok nélkül szívesen megvennék az bőven efölött kezdik.

2023. febr. 4. 08:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!