Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A nappali menetfényt nem...

A nappali menetfényt nem kellene beszűntetni?

Figyelt kérdés
Van is haszna, meg nincs is, de az igazán nagy hatékonysága igencsak vitatható.

2023. jan. 30. 19:08
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
78%

7

Oh, na mesélj nekem a fogalomzavarról.

2023. jan. 30. 20:03
 12/31 anonim ***** válasza:
75%

Nem.

Volt itt már téma, ahol kitárgyaltuk. Keresd vissza!

2023. jan. 30. 20:21
 13/31 anonim ***** válasza:
66%

12

Nem keresek vissza semmit. Vagy írd le amire a 7-es válaszodban asszociáltál vagy maradj csendben.

2023. jan. 30. 20:23
 14/31 anonim ***** válasza:
12%
Ez megint egy a sok nyugati baromság közül, itt meg a nyugati szart megkajálják, a sok birka azt hiszi az a jó amit ezek kitalálnak. Számtalan példát lehetne mondani, amiben átvettük a nyugati hülyeséget... Én betiltanám a nappali menetfényt, meg sok mást is, többek között a jobbkormányos járműveket.
2023. jan. 30. 20:51
 15/31 anonim ***** válasza:
85%
Hogyha van haszna, az egyben kizárja azt, hogy "nincs is". Márpedig van haszna, tehát szerintem itt rövidre is lehet zárni a témát. Akinek nem tetszik, az egészen nyugodtan használhatja helyette minden esetben a tompított fényszórót, semmi nem tiltja meg, aki pedig elvan vele, és tudja is használni, egy hasznos berendezés.
2023. jan. 30. 20:58
 16/31 anonim ***** válasza:
55%

Engem is zavar a sok hülye akik ezt nem tudják rendesen használni, de nem tudok mit tenni ellene. Jobban kéne ellenőrizni ezt is.

Sokkal jobban tud zavarni az utólagos menetfények meg a mindenféle ledszalag rábarkácsolása az autóra. Biztos ezt is meg lehet oldani normálisan, sajnos én a kretén megoldásokkal találkoztam pl. Ledszalaggal körbe van rakva a rendszerámtábla és erősebb fénye volt mint az autó gyári fényszórója. Vicces amikor látod a két teamécsest egy karácsonyi díszkivilágítással közlekedni.

Vagy a Suzukis aki a ködlámpa helyett a franc tudja milyen világító testet épített a lökhárítóba de fényes nappal is csak két vakító pontot lehet látni az autó elejéből. A 100W-os led reflektor kutya f*sza ahhoz képest.

2023. jan. 30. 21:07
 17/31 anonim ***** válasza:
36%
igazából csak annyi kéne, hogy hátul is kötelezően világítson. mert amúgy elöl baromi hasznos.
2023. jan. 30. 21:12
 18/31 anonim ***** válasza:
33%
#17 miért kéne hátul világítania? A menetfényt csak jó látási viszonyok között szabad használni, akkor meg úgyis látni fogod időben ha előtted halad valaki.
2023. jan. 30. 21:32
 19/31 anonim ***** válasza:
32%
A 17-es rátapintott a lényegre. A sok nappali menetfény fan ezt égeti, aztán kezd esthajnal lenni, de továbbra is csak ezt égeti. Hátul meg full sötét marad, tehát kivilágítatlan tárgy közlekedik előtted amit nem látsz hátulról.
2023. jan. 30. 21:39
 20/31 A kérdező kommentje:

Igen, a 17# jól látja.

Pont ez az egyik aggasztó pont nekem is a történetben: az egyik típusnak ég-, a másiknak nem ég hátul ezzel a helyzetjelzője. Vagy egységesíteni kellene az egészet, vagy ne lenne semmi sem.

2023. jan. 30. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!