Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ködlámpa, nappali menetfényként?

Ködlámpa, nappali menetfényként?

Figyelt kérdés
Nappali menetfényt szeretnék számítógépesen kódoltatni az autómra (Passat B6) , sok típusazonos autón látom, hogy a ködlámpa ég rajtuk, amíg a tompított automatán nem kapcsol fel. Szerelőm szerint a rendőrök elfogadják, annak ellenére hogy a törvény szerint nem szabályos, mivel mégiscsak a ködlámpa ég. Jelenleg nem tudok dönteni bevállaljam e, esetleges alternatívaként gondoltam hogy a reflektort kódoltatom be, hogy gyengébben, de az világítson menetfényként, mivel azonos korú Octaviakon, CC-n A4, A6-on már láttam olyat is. Valaki járt már hasonló cipőben?

2022. jún. 27. 19:08
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Minek?
2022. jún. 27. 19:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A rendőrök szerintem max kanyarfénynek fogadják el a ködlámpát, de nappali menetfénynek nemhiszem. De egyébként mi értelme volna? Mert az újabb autókon is azért van külön és LED, hogy minnél kevésbé terhelje az elektromos rendszert. Jelen esetben meg neked olyan mindegy, hogy a tompított, vagy a ködlámpa vílágítana, mert nagyjából egyforma a teljesítményük. Aki meg nappal ködlámpával megy, az inkább feltünősködés mintszabályos közlekedés, és simán megbüntethet a rendőr teljesen jogosan, hisze a kresz szerint még mindig csak erősen korlátozott látási viszonyoknál lehet használni, és nincs olyan kiegészítés, hogy nappali menetfény helyett. Szerelőd jól át akar verni.
2022. jún. 27. 19:42
 3/8 anonim ***** válasza:

Amellett, amit #2 ír, vizsgán instant bukó. Én a helyedben keresnék másik szerelőt.

A távolságit (reflektort) nem tudod úgy "bekódoltatni", hogy gyengébben világítson, egyébként is teljesen más az optikája, mint egy nappali menetfénynek vagy tompítottnak.

Egyébként jobban jársz, ha kapcsolsz egy tompítottat, a fogyasztása nem számottevően nagyobb (üzemanyagban), viszont látszol hátulról is.

2022. jún. 27. 19:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Én inkább másik irányból közelítem meg: minek kell ezt erőltetni azokon a kocsikon amikbe a gyár nem szerelte be? Vagy kapcsold állandóra a tompítottat vagy engedd el a dolgot. Ha nappal jó látási viszonyok között akarod használni hidd el nem ezen fog múlni. Rossz látási viszonyok mellett meg egyébként is bekapcsolnád a rendes lámpát. Ezzel az emberek már be vannak hülyítve rendesen.

Egyébként ezt sem a rendőrök sem a vizsgáztatók nem fogadják el de mivel úgyis átmegy minden a vizsgán ebben az országban így teljesen mindegy mit csinálsz.

2022. jún. 27. 20:55
 5/8 anonim ***** válasza:

A ködlampat felejtsd el, annak ködlampa a neve. Az pont olyankor kene, amikor elvileg a nappalifény tutira nem éghet...

Vegyél rá kiegészítő ledes akarmit.

2022. jún. 27. 21:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Istenem, ez már 10 éve is az egyik legtaplóbb, legigénytelenebb megoldás volt... Ráadásul nem is szabályos.
2022. jún. 27. 22:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Vagy csak valaki benézett valamit... és azt hitte hogy a ködlámpa a RL.

Volt régebben az Osramnak egy olyan lámpája, ami ködfényszóró és nappali menetfény is volt egyben. De nem egy fényorással, hanem kettővel, kétféle vetítési képpel (és mindkét E-jelzéssel). Feltűnésre vágyóknak az irányjelzőre is rákötve kanyafényként használta a ködfényszórót.

2022. jún. 28. 00:55
 8/8 anonim válasza:

Mk5 gti-m van.

Nappal,ha nem kapcsolok tompítottat,magátol kapcsol be a ködlámpa.Engem idegesít.😃

(Bár mindig, kivétel nélkül feltolom a tompítottat,akkor természetesen lekapcsol)

2022. jún. 28. 02:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!