Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóvásárlás,úgy hogy nem...

Autóvásárlás,úgy hogy nem ültem autóban mióta megvan a jogsim?

Figyelt kérdés
4 hónapja lett meg a jogsim,és úgy néz ki,hogy most fogom megvenni az első autómat.Úgy érzem elég jól vezettem,30 órából át is mentem elsőre,de ez akkor is csak egy alapot ad,és azért sok a 4 hónap kihagyás szerintem.és most eléggé sztresszelek,hogy ha kipróbálom az autót,akkor lefulladok,vagy csinálok valami hülyeséget az eladó előtt.van itt olyan,aki úgy vette meg az első autóját,hogy sokáig nem ült kocsiba a jogsi megszerzése után?bénézott valamit?tudtok valamit tanácsolni?arra gondoltam,hogy egyik ismerősömet meg kéne kérnem,hogy had menjek 1-2 kört a kocsijával a vásárlás előtt.

2023. jan. 30. 00:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
57%
Az ismerős megkérése semmit nem jelent. Ha ennyire bizonytalan vagy, nem számít, picit máshol fog a kuplung, akárhány autót vezettél addig, vagy észreveszed és tudod kezelni, vagy bénázni fogsz... Csak egy példa.
2023. jan. 30. 00:34
 2/14 A kérdező kommentje:
jó hogy bizonytalan vagyok,mert megcsináltam 1,5hónap alatt a jogsit,és úgy nem ültem 4 hónapja autóban,nem az van,hogy 10 éve már vezetek,és úgy hagytam kis sokat a vezetésből... és sokkal jobban stresszelek,ha ott ül melettem a tulaj.
2023. jan. 30. 00:38
 3/14 anonim ***** válasza:
57%
De ne stresszelj. Én 6 éves jogsival 10 perc alatt 3x fulladtam le tesóm autójával, amikor kipróbáltam. Mégis mit tud csinálni a tulaj? Ha stresszelsz, azzal csak magadat spanolod a kelleténél jobban. Azt szoktam mondani, az idegeskedés olyan, mint a hintaszék, elvagy vele egy darabig, de sok haszna nincs.
2023. jan. 30. 00:41
 4/14 anonim ***** válasza:
74%

Lefullasztod a motort? Az a legkevesebb. De ha próbaúton összetöröd a kocsiját, akkor mit fog szólni!

Ha ennyire nem tudsz még vezetni, inkább menj el egy ismerőssel, vezesse ő, a motorhangot te is hallod, és elmondja neked, volt-e valami furcsa vezetés közben, vagy minden normális volt.

2023. jan. 30. 00:51
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne vegyél vakon autót. Nézesd át hozzáértővel mindenképpen, vigyél magaddal valakit, aki ki tudja próbálni, hogy vezetésre milyen az autó. Érdemes még youtube videókat nézni, hogy miket érdemes megnézni egy autóvételnél. Lehetőleg egyszerű szívóbenzines autót vegyél a nem olajfogyasztósak közül.
2023. jan. 30. 01:11
 6/14 anonim ***** válasza:
4 hónap nem olyan sok idö kis gyakorlás és menni fog minden.
2023. jan. 30. 01:14
 7/14 anonim ***** válasza:
Majd a sajátoddal mehetsz több kört is.
2023. jan. 30. 05:36
 8/14 anonim ***** válasza:
94%

Mindenképp vigyél magaddal vkit aki ért az autókhoz különben rádsóznak egy pénztemetőt!

Friss jogsival, gyakorlat nélkül legfeljebb azt tudod megítélni, h kényelmes v nem.

2023. jan. 30. 06:04
 9/14 anonim ***** válasza:
69%

Húha, 4 hónap aztán olyan "irdatlan nagy" idő, hogy az alatt el is felejtettél vezetni?! :D

Ne viccelj már, 4 hónap az semmi! Nem mindenki vesz azonnal autót, ahogy levizsgázott. Lehet én a másik véglet vagyok, de a jogosítványom megszerzése után 12 évvel vettem saját autót. Előtte jó ha évente egyszer vezettem. És így sem felejtettem el, hogy kell kezelni a váltót, kuplungot vagy a Kresz szabályait. Ráadásul a vizsgám után 10 évvel olyan munkám lett, hogy kaptam egy Citroen Jumpert, hogy Budapest belvárosában és szerte az országban menjek. Nem volt feltétel a saját autó megléte és a napi vezetési rutin.

Nem mondom, hogy eleinte gyerekjáték volt, de semmilyen komolyabb bakit nem csináltam. Nem fulladtam le minden induláskor, nem mentem forgalommal szemben az egyirányú utcában. Nem karcoltam meg egy autót sem, stb...

Szóval szerintem nem kell ennyire rástresszelni erre. 4 hónap nem nagy idő. Sőt még jó is lehet, mert legalább leülepedtek a dolgok. Az elején legyél türelmes, saját magaddal is, ne kapkodj, légy körültekintő és nagyon hamar bele fogsz jönni!

2023. jan. 30. 07:21
 10/14 anonim ***** válasza:
65%
Vinnék magammal vkit, mert szerintem még nem automatikus nálad az autó kezelése. Férj autóját én nem is szoktam vezetni, máshol fog a kuplung, könnyebb vele lefulladni, neki meg a fék szokatlan az enyémen. Szokni kell mindegyiket. Autószerelő ismerős, haver, vki legyen veled. Majd aztán otthon gyakorolsz.
2023. jan. 30. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!