Mi történik ha autóvásárláskor tesztvezetésen véletlen kárt teszel az autóban?
Ha berecsegteted a váltót semmi. Attól nem esik szét a kocsi. Gondolom a saját autóddal se szaladsz azonnal a szervizbe váltófelújítást kérve egy ilyen eset után.
Ha balesetet okozol, a jogi felelősség a tiéd, hiszen te vezetsz. Mintha kellett is volna erről valami nyilatkozatot kitöltenem ilyen vezetés előtt, de ebben most nem vagyok biztos. A műszaki kárt téríti a Casco. Az ilyen autókra mindig kötnek. Esetleg az önrészt verhetik rád.
2-es
Másra nem is gondolhatott a kérdező.
Tesztvezetésre csak az adott típus arra kijelölt példányát viheted, nem a konkrét megvásárolni kívánt példányt.
#4!
1-es és 2-es komment írója vagyok. Köszi, ennyire nem vagyok sík a témához. Már csak azért is a kijelölt tesztautót tudtam eddig mindig próbaútra vinni, mert egyedileg rendelt autót vettem mindig. Azaz rendelés leadásától 2-3 hónap még eltelt, mire megjött az autó az adott kereskedésbe.
Én arra gondoltam és azért tettem hozzá a 2. kommentet is, mert lehet hoyg a kérdező használt kocsira gondol. Csak a próbautat hívja tesztvezetésnek. Használt kocsinál magánszemély esetében mi sosem írunk jogi nyilatkozatokat próbaút előtt. Így ha út közben valami történik az problémásabb eset lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!