Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha nincs ködlámpa egy autóban...

Ha nincs ködlámpa egy autóban de a vezeték ki van vezetve a lökhárítóba, akkor törött volt?

Figyelt kérdés
Használt autó vásárlást tervezek. Nincs rajta ködlámpa, de ahogy benéztem a lökhárító alá megtaláltam a ködlámpák vezetékeit. Ez normális így vagy törve volt és így olcsóbb volt?

2014. máj. 21. 13:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Vagy kilopták belőle...
2014. máj. 21. 13:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy kilopták, mert a lökhárítóban nincs kivágás.
2014. máj. 21. 13:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Vagy úgy... Tudja fene, sok dolog van egy autóban, ami nagyjából elő van készítve, mert olcsóbb pl. mindegyikbe ugyanazt a kábelezést belehúzni aztán legfeljebb nem belerakni a lámpát/emelőt/mittoménmit ha nem kell, mint 28 féle módon kábelezni a vasat, de persze ez sem igaz minden márkára/típusra... Lehet, hogy csak a lökhárító volt cserés, de az is lehet, hogy rommá volt törve, ebből még nem vonnék le messzemenő következtetést, mérd körbe v. nézesd meg egy szakival.
2014. máj. 21. 13:33
 4/8 anonim ***** válasza:
A legtöbb autónál gyárilag be van vezetékelve, még ha ködlámpa nélkül adták ki, akkor is. És ez már a 15-20 éves autóknál is így volt.
2014. máj. 21. 13:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Manapság már sok minden elő van készítve a kocsikban, hogy csak egyfélét kelljen gyártani. Pl. tempomat kábele is benne van akkor is, ha nincs tempomat.
2014. máj. 21. 13:59
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat!
2014. máj. 21. 14:07
 7/8 anonim ***** válasza:
A kábelköteg azonos, a fapados meg a full extrás kocsiban, így van ott az a kábel. Nekem a hátsó lámpatestben benne van a ködlámpa helye is, kábel megy hátra, égő benn gyárilag a helyén, csak épp kapcsóló nem volt, de a kapcsolóig el volt húzva a pozitív, tehát egy kapcsolót tettem be, meg azt hiszem biztosítékot, és volt hátsó ködlámpám.
2014. máj. 21. 16:06
 8/8 Beviz Elek ***** válasza:

Mint már írták, elöre be van vezetékezve és felszereltségfüggöen rakják bele a cuccokat.

A barátnöm kocsijában is gyárilag benne volt a ködlámpa csatlakozója. Kellett még egy biztosíték és egy másik kapcsoló, jó is lett.

Ez igaz a füthetö/motoros ülés csatlakozójára is és a (szedán!) hátsó ablaktörlömotor+csöre is!

2014. máj. 21. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!