A sebességváltónál mi lehet ez a jelenség?
Figyelt kérdés
Állt az autó vagy 2 napot. Reggel indításnál több ideig kellett várjak, hogy könnyen tudjak váltani. Üzemmeleg állapotban minden rendben van, de reggeli indításkor nagyon nehezen lehetett sebességbe rakni még 3 perc után is. Aztán már minden rendben volt. De az autót több ideig kellett járatni. Pl. hátramenetbe is rakni akartam, és mint ha nem akarná engedni.
Nem jártam még így egy autóval sem, ez egy 20 éves Renault.
2023. jan. 22. 14:16
2/8 anonim válasza:
Ilyenkor hidegben ez egy általános jelenség a manuális váltóknál, mert besűrüsödik az olaj. Vagy már elfárdat, mert a közhiedelemmel ellentétben nincs olyan, hogy soha nem kell itt cserélni. Szóval első körben egy olajcserét javaslok, majd pedig megnézni a rudazatot nincs-e kikopva. Nekem az 1-2-t vette nehezen, és a múlthéten szét is ugrott a rudazatban egy kikopott gömbfej. Csere óta megszűnt a probléma.
3/8 anonim válasza:
Lehet váltóolaj kéne bele, mert elhasználódott vagy elfolyt.
rosszabb esetben kezdődő váltóproblémák.
4/8 MGéza válasza:
A másodikkal értek egyet, semmi extra, "fázik" a technika. Ha melegebb időben is csinálja majd, akkor vidd szerelőhöz. Tényleg lehet nem ártana az olajat cserélni.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. jan. 23. 09:13
8/8 veterán vas válasza:
Ismét egy példa azok számára, akik az "örök életű váltóolaj" mellett kardoskodnak. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!