Balesetet minden esetben muszáj elkerülni? Mi történik, ha mégse teszem meg?
Amikor valaki nem ad elsőbbséget és kifordul/befordul elém, annyira szívesen oldalba találnám.
Kérdésem, járhat ezért valami, ha egyébként minden másik szabályt betartok (tehát nem vagyok ittas, nem lépem túl a megengedett sebességet), csak simán nem fékezek a másik helyett, és az elém beforduló másik autóba oldalról belerohanok, mintha ott se lenne alapon. Mi lesz a következmény?
Mindig meg kell próbálni elkerülni, de szerintem ha oldabatrafálod, akkor se kapsz érte semmit. Olyan társadalomban élünk, ahol sokan még parkolni se tudnak, nemhogy másodperc tört része alatt cselekedni, ráadásul olyan döntést hozni ami a legkisebb sérüléssel jár. Ezt nem oktatják, vagy gyakorolják sehol. Hány olyan videót látni, hogy félrerántják a kormányt, aztán fel is borul, és még másik autót, autókat is összetör. Ráadásul hallottam olyan esetről, hogy mivel a balesetet okozó, vagyis szabálytalanul kihajtó autósnak nem lett semmi baja, és ez miatt nem volt bizonyítható a vétsége, így a biztosító nem is fizetett a totálkárosra tört autó tulajdonosának.
Elém is kiszaladt tavaly egy őz, és inkább nyomtam egy satut, így megúsztam egy kisebb sérüléssel, mert ha félrerrántom, akkor lehet az árokban kötök ki fejenállva, ráadásul ott voltak a gyerekeim is.
Nem javaslom. A jogi megitálást a rendőrségre, jogászokra hagyom. A tapasztalatom, hogy ők a fizikai törvényeknek is elébe helyezik, a jogi szabályokat.
A pályafutásom során több baleset résztvevője voltam. Az, hogy a szabályok kit hoztak ki vétkesnek, a történtekhez képest esetleges volt (volt olyan, hogy nyilvánvalóan én néztem el, de a partnernek volt "macisajtja").
A saját kár megcsináltatása sok esetben nagyon nehézkes volt, mert a partner biztosítója húzta az időt. Én ezek alapján javaslom, hogy mindenáron kerüld el a balesetet.
Arról nem is beszélve, hogy nem tudod, hogy az összetörni kívánt autóban ki utazik, az autó milyen műszaki állapotban van. Rengeteg olyan roncs fut az utakon, hogy ráfújsz és szétesik. Nagyon könnyen lehet kis koccanásból is személyi sérüléses baleset.
Neked tényleg megérné 2 autót összetörni és személyi sérülést okozni csak azért, hogy ✨ neked legyen igazad 🤡 ✨ ?
Na az ilyenek miatt vezetném be a pszichológiai felmérést...
Ember vagy, vannak rossz gondolataid. De a hülyéket el kell engedni. Gyalogosból, biciklisből és járművezetőből is vannak hülyék. Ha nem bírod elengedni fél perc múlva a dolgot akkor inkább ne is vezess.
Nem régen vezethetsz, ha egyáltalán felmerül benned ilyen kérdés.
Hetente, havonta előfordul, hogy valaki elnéz alamit, szabálytalanul közlekedik. Akár autós, akát biciklis, akár gyalogos.
Ezeket te mind "aprítanád"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!