Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Történt már veletek olyan,...

Történt már veletek olyan, hogy nektek sikerült elkerülni egy olyan balesetet, ahol nem te lettél volna a hibás ?

Figyelt kérdés

Július 8-án amikor Tenerifére utaztunk és mentünk a repülőtérre az M1-esen Budapest felé reggel 8:41 perckor a külső sávban mentem, amikor utolsó másodpercben a belső sávból kivágott elém egy autós. Én meg a mai napig nem értem hogyan, valahogyan ösztönösen fékeztem és ezzel egyidőben húzódtam le a leállósávra. Itt annyira másodperc töredéke alatt történt minden, mire felfogtam mi történt az autós már rég elmenekült, úgyhogy a rendszámát nem tudtam megjegyezni, a kamerám felvételén meg nem lehet kivenni. A felvételből egyértelműen kiderül hogy muszáj volt neki, mert a belső sávban megállt a sor, ő meg túl gyorsan jött és nem tudott volna megállni. Én meg nem hittem el, elkerültem egy olyan balesetet amit nem mindenki tudott volna. Mondjuk lehet hogy az is számított hogy a repülőmet nagyon nem szerettem volna lekésni :D Amúgy négy éve van jogsim és 25 ezer km-t vezettem eddig összesen.

25/L

#autópálya #majdnembaleset #elkerültem
2022. nov. 15. 13:52
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
97%

Gyakran megtörténik.

Ahogy volt már olyan is, hogy azért úsztam meg egy balesetet, mert más jobban figyelt mint én.

Ilyen ez a popszakma.

2022. nov. 15. 14:01
 2/19 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem mindenki került már el balesetet.
2022. nov. 15. 14:01
 3/19 anonim ***** válasza:
97%

Ha hosszabb útra megyek, többször is van ilyen helyzet.

Bp-n belül meg gyakorlatilag kilométerenként legalább egy ilyen.

2022. nov. 15. 14:07
 4/19 anonim ***** válasza:
92%
Ahogy #3 mondja.
2022. nov. 15. 14:10
 5/19 anonim ***** válasza:
84%

Mindenkivel megesik.

Aki profi azzal ritkábban, mert ő már eleve ritkábban megy bele veszélyes helyzetbe, illetve felkészül arra hogy más hibázik.

Pl. esetedben egy igazi profi már másodpercekkel előbb látta volna, hogy torlódik a belső sáv, így nem kezdte volna nagy jobbról előzni a belső sávban haladókat.

2022. nov. 15. 14:21
 6/19 anonim ***** válasza:
92%
Hajaj, de hányszor már! Az autóvezetés ilyen műfaj.
2022. nov. 15. 14:26
 7/19 A kérdező kommentje:
Fél kéne töltenem a videót, mert így leírás alapján ezek szerint nem lehet úgy érzékelni. Nekem is volt nagyon sok olyan helyzet, amire ti gondoltok, de valahogy ezt nem lehet összehasonlítani egyikkel sem. Nagyon sok hosszú úton voltam főleg mostanában, 22-szer voltam Ausztriában, de ez inkább forgalomtól függ, az M1-esen nyilván sokkal nagyobb az esélye az ilyesminek, az M85-ösön sokkal kevesebb.
2022. nov. 15. 14:35
 8/19 anonim ***** válasza:
91%

Elhisszük bemondásra, ne fáradj a feltöltéssel.

Sok a barom az utakon, sok a figyelmetlen de szerencsére még több az, aki figyel.

2022. nov. 15. 14:43
 9/19 A kérdező kommentje:

5-ös: Nem előztem jobbról. A belső sáv pont nem arra van hogy folyamatosan abban haladjunk.

8-as: Köszönöm :)

2022. nov. 15. 15:02
 10/19 anonim ***** válasza:
Ugyanez történt velem is kétszer, ráadásul mindkétszer ugyanott és ugyanúgy egy furgon a belső sávból akart letolni. Fék, húzódás jobbra, kürt, így az utolsó pillanatban még mindkétszer reagáltak és visszarántották, enélkül lehet elsodornak, mert hídon volt, jobbra szalagkorlát, szóval menekülni nem tudtam.
2022. nov. 15. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!