Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Történt már veletek olyan,...

Történt már veletek olyan, hogy nektek sikerült elkerülni egy olyan balesetet, ahol nem te lettél volna a hibás ?

Figyelt kérdés

Július 8-án amikor Tenerifére utaztunk és mentünk a repülőtérre az M1-esen Budapest felé reggel 8:41 perckor a külső sávban mentem, amikor utolsó másodpercben a belső sávból kivágott elém egy autós. Én meg a mai napig nem értem hogyan, valahogyan ösztönösen fékeztem és ezzel egyidőben húzódtam le a leállósávra. Itt annyira másodperc töredéke alatt történt minden, mire felfogtam mi történt az autós már rég elmenekült, úgyhogy a rendszámát nem tudtam megjegyezni, a kamerám felvételén meg nem lehet kivenni. A felvételből egyértelműen kiderül hogy muszáj volt neki, mert a belső sávban megállt a sor, ő meg túl gyorsan jött és nem tudott volna megállni. Én meg nem hittem el, elkerültem egy olyan balesetet amit nem mindenki tudott volna. Mondjuk lehet hogy az is számított hogy a repülőmet nagyon nem szerettem volna lekésni :D Amúgy négy éve van jogsim és 25 ezer km-t vezettem eddig összesen.

25/L

#autópálya #majdnembaleset #elkerültem
2022. nov. 15. 13:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
94%

Igen.

2 sávos út, szembejövő nyomkodja a telefonját, közben jön át az én sávomba. Rendesen le kellett húzódnom kicsit. Videón is megvan.

2022. nov. 15. 15:17
 12/19 anonim ***** válasza:
Torlódó sor esetén kiugró delikvenssel nekem is volt dolgom. De én is voltam már olyan balfék, hogy későn reagáltam és csak a sávváltás maradt opcióként - épp üres volt… Ez ilyen.
2022. nov. 15. 16:36
 13/19 anonim ***** válasza:
Idővel amúgy kifejlődik a 6. érzéked. Tudod mit kell nézni, már a kocsik mozgásából jó előre látod, melyik fog majd bevágni eléd. Így rutinos sofőrként ez a mások hibájának vagy szándékos veszélyeztetésének kivédése teljesen mindennapi dologgá válik. Persze ehhez az kell, hogy ne a telefont nyomkodd, meg ne bambulj el, mert akkor hamar megvan a csatt.
2022. nov. 15. 16:44
 14/19 A kérdező kommentje:
Hát nem gondolatolvasónak születtem sajnos. Legalább jelzett volna jobbra, akkor beengedem. Szoktam figyelni amúgy a mozgásukat, de ennek pont az ellenkezőjét tapasztaltam többször is, úgy láttam hogy be akar jönni, lassítottam is aztán mégsem jött be.
2022. nov. 15. 23:23
 15/19 anonim ***** válasza:
#14 Erről az index dologról letehetsz sajnos, luxus használni, vagy ha mégis, nem szándékot jeleznek vele, hanem a kormány mozdításával együtt csapnak rá. Normális esetben ugye nem kéne gondolatolvasónak lenni, hanem indexel, és te az index láttán döntöd el, hogy lassítasz, beengeded, vagy gyorsítasz, menjen be mögéd. De hát nem, ez a többségnek derogál...
2022. nov. 15. 23:27
 16/19 A kérdező kommentje:
Amúgy nem tudom hogy 10-est és 11-est miért kellett lepontozni, pontosan az ilyen esetekre vonatkozott a kérdésem.
2022. nov. 15. 23:32
 17/19 A kérdező kommentje:
15-ös: igen, vettem észre sajnos. Egyik rokonom sem szokott, egyszer kérdeztem tőle hogy miért nem szokott, azt mondta hogy azért mert a Jó Isten úgyis tudja merre megy. Hát mondom az lehet, de a többi autós nem :D
2022. nov. 15. 23:42
 18/19 anonim ***** válasza:

#17 Wow, nekem csak olyan rokonom van, aki éjszaka nem használja, mert "úgysem látja senki", de ez egy egész új szint.

#16 Gyakori kérdések, ez van.

Pedig az index hasznos dolog lenne. Motorosként tudom, hogy egy nem elég korán kapcsolt index, vagy egy feledékenységből villogva hagyott index (ott kézzel kell kikapcsolni) konkrétan olyan szituációkat teremthet, ami az életembe kerülhet, ezt nagyon a fejembe verték oktatáson. De öröm úgy utazni autóúton-autópályán, hogy emellett gondolatolvasónak kell lenni, tudnék hajmeresztő sztorikat mesélni.

2022. nov. 16. 00:01
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem a legdurvább ilyen az volt (Az országba beérkezett utolsó Trabanttal), hogy mentem a belső sávban. A külső sávban haladó Lada gázt adott és elkezdett megfordulni. Jobb híján én is elkaptam a kormányt. Szerencsére észrevette a bajt és satuzott. Így nem ütköztünk, de az autóval borultam. Amikor összeszedtük magunkat megegyeztünk, hogy ha nem így csinálok, mindketten meghalunk.
2023. jan. 21. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!