Ha egy biciklis elüt egy gyalogost, olyankor csak a biciklis lehet a hibás?
Nem
Ha a gyalogos ott bújik a bokorban, és amikor jön a biciklis eléugrik, akkor az nem a biciklis hibája
Járdán esélyes, mivel ha 10-zel megy, nagyon olyan szituációból fordulhat csak elő, mint amit #2 írt.
Az úttesten viszont a kijelölt gyalogátkelőhely és a kanyarodás (abban a helyzetben, amikor a gyalogosnak van elsőbbsége) kivételével kb. mindig a gyalogos lenne a hibás. Kerékpárúton is hasonló a helyzet, ha nem a zebrán megy át, ott sincs elsőbbsége a gyalogosnak.
Én ütöttem már el gyalogost. Biciklisávon mentem, az autók álltak a dugóban, ő szabálytalanul és körülnézés nélkül átbújt köztük és takarásból elém lépett. Sötétben. Sok esélyem nem volt. Szerencsére sérülés nélkül megúsztuk.
De olyan is volt, hogy én lettem volna a hibás, és csak az utolsó pillanatban sikerült korrigálnom, vagy szerencsére a gyalogos figyelt és ezért nem lett baleset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!