A dízel autó tényleg jobban szennyezi a környezetet a benzinesnél?
nem tudom a 17esnek hogy jött ki a 10-13 liter. azért csináltam olyat hogy 150 lovas benzinessel kerek 800km 54 literből. :)
Úgy hogy légkondi ment, autópályán 160, és nem mai jószág, hanem régi ami még többet kellett volna egyen. :)
Az a baj nem bontják le hogy pontosan merre használják. középérték a 11 liter így még kb jól is saccolhattam.
A 10%-ot az átlagos autôkra mondtam, de ettől függetlenül szerintem kamuzol. Spritmonitoron 8,8 az A6 3.0 TDI 313LE átlagfogyasztása. 10.8 a 340 lovss TFSI. Az jelen árak között kb. 700 Ft/100 km megtakarítás, nem 1500. Hogy hosszú távon a szerviz melyiknél kér többet, azt nem tudom, ahogy a vételárukkal sem vagyok tisztában.
190-nél a gördülési ellenállás másfélszeres, a légellenállás több, mint a duplája. Fizikailag lehetetlen a 7,5 literes fogyasztás. A dupláját esetleg elhiszem.
Mondjuk városban mondjuk simán megetetek 13 litert a benzinturboval százasból, de általában teljesen más dimenziókban mérhető a menetdinamikám az átlagos közlekedőkhöz képest olyankor.
tudnék vele 8,5 litykót is városban, de élvezem ahogy megy, na. :)
Kedvedért meglestem, 535d vegyes átlaga 8,5 liter, nekem a vegyesem 8,2 viszont döntő része pályás használat.
De akkor ezt a 8,5-öt is számolhatjuk a 11 literhez ami a benzines átlaga.
2,5 a difi, innen meg matek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!