Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit csinálok rosszul, hogy...

Mit csinálok rosszul, hogy lefulladok?

Figyelt kérdés
Március óta vezetek, legalábbis a saját autónkat. Nem valami rendszeresen, igazából nyár előtt vezettem nagyon sokat illetve nyáron esténként. Szeptemberben már dízeles és benzines autót is vezettem hetente többször, egyikkel sem fulladtam le. Viszont ha valamelyik barátom ideadja az autóját vagy nagyon túlpörgetem a motort vagy lefulladok és kiszeretném ezt valahogy küszöbölni, mert nem szoktam alapjáraton lefulladni.

2023. jan. 14. 09:56
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Minden autó más, azt is meg kell szokni. Kuplungot, mennyire kell nyomni a féket, gázt, mindent.
2023. jan. 14. 10:06
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Nem hinném, hogy ez megoldható és ne gondold, hogy a jártas sofőrök képesek erre. Minden autó más, máshogy reagál a gázpedálra, máshol van a kuplungnak a fogáspontja, más a kuplungpedál keménysége, más a kuplung állapota... szóval ha egy idegen autóba ülsz, az egy sok ismeretlenes egyenlet, ezért esélytelen, hogy olyan szépen tudj elindulni vele, mint a sajátoddal. Nem kell ezzel foglalkozni, ez nem a te képességeid hiányát jelenti, nem fogsz tudni javulni e téren. Én szakmámból adódóan naponta több autóban is ülök, az évek alatt ki tudja hányezer autóhoz volt szerencsém, szóval van tapasztalatom idegen autókkal bőven, mégis van, hogy túlpörgetem, vagy lefulladok. 30 év tapasztalattal rendelkező kolléga is. Szóval mint mondtam, ez nem a te hiányosságod, nem csinálsz rosszul semmit.
2023. jan. 14. 10:06
 3/6 anonim ***** válasza:
28%
Ismeretlen autónál az első, hogy megkeresed a fogáspontot. Aztán megfelelő gázadás, elszámolsz kettőig, és utána engeded fel teljesen. Így nem fogsz lefulladni.
2023. jan. 14. 10:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem vizsgán szokott lefulladni a kocsi (ez hibapont 2, vagy 3), aztán kiderült, hogy az oktató trükközött az ő felén levő pedálokkal. Ez úgy derült ki, hogy 30-as táblánál lábam a féken, döcögök kb. 28-al, de ennek ellenére hegymenetben felgyorsult a kocsi 35km/h-ra és instant megbuktam.

5. alkalommal sikerült a vizsga, ekkor már 2 vizsgabiztos volt és az egyik ült elöl, mert az oktatónak törött volt a lába és láss csodát 0 hibapont!

Másrészről a vizsgabiztosokat sem kell félteni, 3-adik alkalomnál megbuktatott az ürge, mert nem engedtem ki egy buszt, közben még nagyban ment a felszállás + a "semmiből" volt 1 lefulladásom. A 4-ediken meg azért buktattak meg, mert ugyan annál a buszmegállónál kiengedtem a buszt és szerinte ezzel akadályoztam a forgalmat, közben meg senki nem volt mögöttem és ezt meg is jegyeztem neki amin felháborodott a hölgy.

2023. jan. 14. 10:19
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Ha lenne érzéked hozzá akkor menne ez.
2023. jan. 14. 10:21
 6/6 anonim ***** válasza:
60%
Inditsd be tedd 1be és ne adj gázt csak engedd fel a kuplungot ekkor érzed hol fog mikor moccan akkor alapjáraton elindul akkor add a gázt . Ki kell tapasztalni .
2023. jan. 14. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!