A nyomaték vagy a lóerő számít igazán?
Kinéztem egy gyönyörű 2017-es Suzuki sx4 s-crosst, amelyben 20.670km van.
Ez bárhol, bármilyen helyen lekérdezhető, egy idős úré az autó.
Utána néztem egy “összehasonlító” platformon.
Ez az autó 140LE, 220NM és 1150kg.
A mostani autóm pedig 90LE, 235NM és 1291kg, dízeles.
A gyorsulási adatokat is néztem.
9.5 alatt van a kiszemelt 100-on, az enyém pedig 14.9 alatt.
Mennyire lesz ez majd érezhető?
Tudom, hogy eléggé buta a kérdés, de nem igazán értek az autókhoz.
Szóval szívesen fogadok segítőkész válaszokat!
Ez már ha jól emlékszem volt kérdés....
Miért nem próbálsz ki egy Suzukit? Akkor magad is el tudnád dönteni...
Még nem írtam ki kérdést! :D
De azért köszönöm szépen a válaszokat! :)
"Mennyire lesz ez majd érezhető?"
Ha a benzinest ritkán fogod 3000 fölött használni, mert olyan a vezetési stílusod, akkor kevésbé. Ha gyorsításkor felpörgeted 5000-ig, akkor nagyon.
220 vagy 235 Nm az majdnem ugyan az, alig észrevenni a különbséget.
90 vagy 150 Le viszont már nagyon is jelentős!
A két motornak teljesen más a karakterisztikája is. A dízeled valószínű 1800-as fordulaton már jól húz. Na ott a benzinesnél, igen a turbósnál is ha lepadlózod, alig történik valami. Viszont 2500-3000 környékén megjön az ereje és sokkal jobban fog gyorsulni, mint a dízeled.
"ellentétben azzal amit utolsó ír"
Az utolsónak egy 2018-as 1.4T autója van. Igaz nem Suzuki. Így nem a kisujjából szopta, amit írt, hanem saját tapasztalatból. De rendben, akkor ez nem egy modern "elektronika által nyomatékszabályozott" motor, hanem egy őskövület. Mellesleg nem tudok olyan dízelről ami 2500-nál "elfogy", tekintve hogy a legtöbb díezlmotor 2200-as fordulat körül van a nyomatékmaximumon, a teljesítménymaximum meg 3500-4000 környékén szokott lenni. Annyi igaz ebből, hogy 3500-as fordulat fölött már valóban nem jól gyorsulnak a dízelek, míg a benzines húz akár 6000-7000-ig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!