A régi korban hogy tudtak az emberek leautózni vidékre meg külföldre?
Nem volt még gps. Ha volt egy ember aki nagyon sokat autózott pestről vidékre különböző helyekre meg egyszer még külföldre is, az hogy talált oda? Mi vitte oda? Mai szemmel ez már elképzelhetetlen. Nekem ha pesten belül megyek valahova akkor is kell és anélkül egy örökkévalóság lenne megtalálni bármilyen helyet, főleg időre!
Mi tájékoztathatta?
"Elnéztek egy kereszteződést, semmi baj, majd visszafordultak, letértek a következőnél, stb."
Én mondjuk ma is így csinálom. Ha már megtörtént hogy elnéztem, miért idegeskedjek rajta?! Majd ahol lesz módom, a következő lehetőségnél letérek. Ezt a "2 mp-ért is élet-halál harcot vívni az utakon" hozzáállást, soha nem értettem...
Tavaly pl pont egy olyan útvonalon jártam, ahol 3 évvel azelőttig vagy 100-szor jártam már évtizedeken keresztül. Csakhogy átépítették a lehajtót, lett új körforgalom, stb... Na én megszokásból mentem. Ha nem muszáj nem használom a GPS-t. Természetesen észleltem, hogy valami nem stimmel. De ha elkezdek idegbeteg módjára őrjöngeni az autóban, attól jobb lesz?! A következő lehajtónál hajtottam le. Sem időben, sem km-ben nem vesztettem jelentősen.
42es
Te is tudod, hogy te vagy a 10ből 1.
Neked tananyag volt, másnak nem az. Nekünk is tananyag volt, pont akkor használtam utoljára analóg órát körülbelül 30 éve. Mégis mérnök lett belőlem... :D
Mondhatod, hogy "hülye mérnök még ezt sem tudja". Akkor mi van?
Nem ezt kell tudnia, hanem a saját szakmájához kell értenie. Hozzátenném le tudom olvasni az időt, de ettől még nagyjából semmi szükségem erre a tudásra. Főleg mióta szarni is telefonnal járunk.
Tipikus ősember viselkedés amikor valaki az általa alapnak vélt dolog alapján próbálja önmagát a másik felé helyezni.
Csak mert ő mennyivel sokkal jobb már mint bárki más mert tudja mi az a karburátor, maga szerelte a Wartburgot, tudja hogyan kell csekket fizetni és még az analóg órához is ért... :D
Mondom, jönne az ősember ő is megmagyarázná, hogy régen bezzeg ez sem kellett a boldogsághoz csak egy barlang.
A világ már csak ilyen, fejlődik és a tudás egy része elveszik, mellette meg kénytelenek vagyunk egy csomó más tudást összeszedni a túléléshez.
Emlékezetből vagy térképről.
Persze sokkal többet tévedtek el, bolyongtak, kérdezgettek járókelőket.
Meg többet is ordibáltak, emlékszem mindenféle családi feszkóra, amikor az anyósülésen valaki nézte a térképet, és a lehajtó előtt 0.5 másodperccel ordított a sofőrnek, hogy mostazonnal kell jobbra menni :D
Még mi is haverokkal, amikor 2006 körül mentünk ki horváthországba, a főváros mellett kellett volna elmennünk a pályán, de rosszul értelmeztünk valamit, és kb 2 óránk ment rá a városban való bolyongásra egy atomgáz környéken, ahol senki nem beszélt egy szót sem angolul...
Na ott ha már van okostelefon és google maps, akkor nem szarakodunk órákat, mert el sem tévedünk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!