Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A régi korban hogy tudtak az...

A régi korban hogy tudtak az emberek leautózni vidékre meg külföldre?

Figyelt kérdés

Nem volt még gps. Ha volt egy ember aki nagyon sokat autózott pestről vidékre különböző helyekre meg egyszer még külföldre is, az hogy talált oda? Mi vitte oda? Mai szemmel ez már elképzelhetetlen. Nekem ha pesten belül megyek valahova akkor is kell és anélkül egy örökkévalóság lenne megtalálni bármilyen helyet, főleg időre!

Mi tájékoztathatta?

2023. jan. 7. 14:29
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
92%

Felnőtt egy generáció, amelyik már szinte alig képes önálló gondolkodásra. Ezek azok, akik megkérdik, hogyan jutnak el a szomszéd faluba - nem azért, mert nem tudnak tájékozódni, de lassan írni-olvasni sem.

Ezeknek az utódait már nem X, Y vagy Z generációnak fogják hívni, hanem degenerációnak.

Boldog vagyok, hogy ezt már nem fogom megérni.

2023. jan. 7. 15:24
 12/44 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
33%

Nem is olyan régen, 2015-ben mi még úgy tájékozódtunk Erdélyben, hogy tableten figyeltük a térképet. Igaz, hogy ez már nem papír-alapú volt persze, de GPS-t nem használtunk, nem volt annakidején mobilnetünk. Apukám vezetett én meg figyeltem közben a tableten az offline térképen, hogy kb. merre is járhatunk. Amikor jött egy kereszteződés vagy körforgalom, akkor biztos voltam benne, hogy ott vagyunk, ahol a térkép szerint is és tudtam mondani az irányt.

Ezen nem tudom mi olyan meglepő, 25 éves vagyok, mégis tudnék térképet használni ma is. Csak a GPS az egyszerübb.

2023. jan. 7. 15:45
 13/44 anonim ***** válasza:
94%
11! Nagyon jót nevettem az elkövetkező generáció megnevezésén :D Mennyire igazad van!
2023. jan. 7. 15:49
 14/44 anonim ***** válasza:
84%
#13, majd nem fogsz nevetni amikor ők kéne hoyg a nyugdíjadat összedobják.
2023. jan. 7. 15:52
 15/44 anonim ***** válasza:
66%

térkép alapján is el lehet találni messzi tájakra...

Készítesz előre egy jegyzetet, hol milyen településnél kell hanyas számú utra lekanyarodni, előre áttanomlányozod a térképet.

Utközben ha ugy érzed nem jó helyen vagy, megállsz, keresel egy helységnévtáblát, útszámozást és az alapján belövöd a térképen hogy hol vagy és merre kell tovább menned

Térkép alapján a mai nagyon fiatalok szerintem nagyon nagy bajban lennének pl egy Erdélyi kirándulás esetén, mert elszoktak attól hogy az agyukat hazsnálják.

Térkép szerinti tájékozódáshoz meg kellenek az agysejtek, és azok hazsnálata.

2023. jan. 7. 15:54
 16/44 anonim ***** válasza:
87%
Nagyon igaz #11-es véleménye.
2023. jan. 7. 16:16
 17/44 anonim ***** válasza:
100%

Térkép???

Komolyan a neved hogy tudod leírni egyáltalán?

2023. jan. 7. 16:30
 18/44 anonim ***** válasza:
50%

Papír térkép.

Nekem Budapesthez is volt olyan térképem, amin az összes tömegközlekedési vonal is be volt rajzolva, A5 spirálfüzet, volt vagy 100 oldal, utcakereső a hátuljában.

2023. jan. 7. 16:46
 19/44 anonim ***** válasza:
100%
Én kamionoztam térkép alapján és mindenhová oda találtam, vagy is oda talált mindenki.
2023. jan. 7. 16:46
 20/44 anonim válasza:
Én akkor kamionoztam amikor még volt romantikája ennek az egésznek, se mobil se gps se járműkövető. Na amikor ezek bejöttek le is tettem a lantot és váltottam. Amúgy térképet használtam kezdetben, de utána már azt sem kellett, se pesten se külföldön.
2023. jan. 7. 16:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!