Automata autóval kevésbé szoktak a piros felé lassan gurulni a sofőrök?
Ugye kézi autóval az ember azért is csorog inkább, hogy ne kelljen teljesen visszaváltani, majd újra felváltani a megállás után.
Nem vezettem még tartósan automatát, aki ilyennel jár az tipikusan kevésbé foglalkozik azzal, hogy a motor fordulatban maradjon, mert a kocsi ugyis elintézi helyette a váltogatást?
Ti mit tapasztaltatok, ha vezettetek tartósan automatát, ellustul benne ilyen téren az ember?
Én nem azért csorgok lassan hogy ne kelljen teljesen vissza váltani, hanem azért mert milyen hülyén néz már ki, hogy nyomod mint a barom csak azért, hogy tovább állhass a pirosnál.
Amúgy meg "csorgás" közben is vissza kell/lehet váltogatni. Én simán visszalassulok 60-70-ről 20-30-as tempóra csak azzal, hogy pakolgatom vissza a sebesség fokozatokat és nem a fékeket koptatom.
Plusz általában a lassú csorgással mire odaér az ember vált a lámpa és akkor lehet menni tovább anélkül, hogy egyáltalán fékezni kellett volna.
"milyen hülyén néz már ki, hogy nyomod mint a barom csak azért, hogy tovább állhass a pirosnál."
Én gyakran látom, hogy elhúznak mellettem, ha én csorgok, aminek lehet az oka az is, hogy nem figyel, nem látja, hogy messze piros van, de a lustaság is, a csorgáshoz külön figyelés kell, hogy kb. jókor érj a lámpához, és van, aki nem akar ezzel foglalkozni, megy, és megáll a lámpánál, pl. mert ha megáll, akkor nézegetheti állás közben a telefonját, amit csorogva nem tehetne meg.
Nekem egy régebbi dsg váltós nagyteljesítményű autóm van. Kifejezetten káros a motornak, ha annyira lassan gurulok, hogy csúsztatom a kuplungot.
Ezt mindenképp kerülni kell, mert milliós kárt is tudok okozni, ezért nem szoktam csorogni azonnal, ahogy megindulnak előttem, se pirosnál, se dugóban.
Ha van 1-2 autónyi hely, akkor előrrébb megyek, de kisebb távokért állok a féken inkább.
"a csorgáshoz külön figyelés kell"
Milyen külön figyelés aranyapám? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!