Miért van annyira túlmisztifikálva Magyarországon, hogy milyen üzemanyagot tankoljon az autójába az ember?
#10 Egy szóval nem mondtam, hogy a 95 a "szegények benzine", sőt, azt mondtam, hogy akinek van pénze akár 100-asra is, annak több opciója van. Ez volt az egész mondandóm lényege, el sem olvastad, vagy mi?
Amúgy meg de, ez k*rvára így van az amerikaiaknál is. Én a téma miatt az előbb rákerestem, mert nem tudtam pontosan hogy vannak náluk a különböző fajták és pl. a 88-asra épp csak azt nem mondták, hogy tehénhúgy. Illetve láttam már 1-2 videót neten, ahol a csávó leveszi a pisztolyt, kiválasztja a legmagasabb oktánszámot és az első litert a csőből kipancsolja, nehogy egy csepp 88-as kerüljön az autójába (mert ugye náluk közös cső van mindhez). Szóval nagyon is presztízs az amerikaiaknál a tankolt benzin minősége, legalább annyira, mint nálunk. Sőt, szerintem jobban, persze nem ismerem eléggé a helyzetet ahhoz, hogy ezt így kijelentsem.
Nem értem, miről beszélsz. Egy kútnál jellemzően 2-3 féle benzin van. Vannak autók, amik magasabb oktánszámra vannak optimalizálva, és 95-össel nem tudják leadni a maximális teljesítményüket. Átlagos autók esetén valóban elég a 95-ös. A prémium 95-ben jobb adalékcsomag van, ezért van felára.
Egyébként amerikában is van legalább 3 féle csak oktánszám szerint. De hogy ne legyen olyan egyszerű, úgy látom, ott államonként is van eltérés:
Ehhez képest az EU-ban igen és így nálunk is igen letisztult a választék.
EZt csak itt a gyk nyomják ész nélkül.
Itt mindenki nagyon okos .
Itt 3-500 ezerért vesznek autót , de a legdrágább téli és nyári gumival szerelik fel és 8000 km-nél cseréltetik az olajat.
Meg persze 2 évente a fagyállót, fékolajat és mindent szakszervizben cserlóéltetik le.
Az üzemanyagot is csak prémiumot tankolnak.
Marhára túl van misztifikálva:
Van egy alap 95-ös E10, amit az autók 99%-ába gond nélkül beletölthetsz, meg van a prémium 100-as E5, ami bármilyen benzines autóba megfelelő.
Az Usában bezzeg sokkal egyszerűbb:
Ahol kapásból van az e85, aminél ron-ban írják ki az oktánszámot és amúgy egy csomó autó tönkremehet tőle, meg van a 87-es (aki) oktánszámú, ami szintén egy csomó autóba nem megfelelő stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!