Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van annyira túlmisztifik...

Miért van annyira túlmisztifikálva Magyarországon, hogy milyen üzemanyagot tankoljon az autójába az ember?

Figyelt kérdés
Ilyen százas, olyan százas, sima 95, prémium 95, mit tudom én. Amerikában van a legjobb esetben is az adott kútnál E85, 88, kettő féle 87-es, meg 91. Ennyi. De valamelyiknél ennyi sincs. 91 a magyar szerint 95. Nincs ilyen-olyan prémium 100-as, meg egyéb lehúzós fajta. A 91 a jobb minőség, azt német autókba szokták leginkább tankolni, az amerikai és japán autók tökéletesen elmennek a rosszabb minőségűvel, a régi amerikai autók meg az E85-tel is.

2022. dec. 23. 15:27
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

#10 Egy szóval nem mondtam, hogy a 95 a "szegények benzine", sőt, azt mondtam, hogy akinek van pénze akár 100-asra is, annak több opciója van. Ez volt az egész mondandóm lényege, el sem olvastad, vagy mi?

Amúgy meg de, ez k*rvára így van az amerikaiaknál is. Én a téma miatt az előbb rákerestem, mert nem tudtam pontosan hogy vannak náluk a különböző fajták és pl. a 88-asra épp csak azt nem mondták, hogy tehénhúgy. Illetve láttam már 1-2 videót neten, ahol a csávó leveszi a pisztolyt, kiválasztja a legmagasabb oktánszámot és az első litert a csőből kipancsolja, nehogy egy csepp 88-as kerüljön az autójába (mert ugye náluk közös cső van mindhez). Szóval nagyon is presztízs az amerikaiaknál a tankolt benzin minősége, legalább annyira, mint nálunk. Sőt, szerintem jobban, persze nem ismerem eléggé a helyzetet ahhoz, hogy ezt így kijelentsem.

2022. dec. 23. 17:02
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem értem, miről beszélsz. Egy kútnál jellemzően 2-3 féle benzin van. Vannak autók, amik magasabb oktánszámra vannak optimalizálva, és 95-össel nem tudják leadni a maximális teljesítményüket. Átlagos autók esetén valóban elég a 95-ös. A prémium 95-ben jobb adalékcsomag van, ezért van felára.

Egyébként amerikában is van legalább 3 féle csak oktánszám szerint. De hogy ne legyen olyan egyszerű, úgy látom, ott államonként is van eltérés:

[link]

Ehhez képest az EU-ban igen és így nálunk is igen letisztult a választék.

2022. dec. 23. 17:04
 13/20 anonim ***** válasza:
Kérdező, Te valami debil vagy?
2022. dec. 23. 17:07
 14/20 anonim ***** válasza:
49%

EZt csak itt a gyk nyomják ész nélkül.

Itt mindenki nagyon okos .

Itt 3-500 ezerért vesznek autót , de a legdrágább téli és nyári gumival szerelik fel és 8000 km-nél cseréltetik az olajat.

Meg persze 2 évente a fagyállót, fékolajat és mindent szakszervizben cserlóéltetik le.

Az üzemanyagot is csak prémiumot tankolnak.

2022. dec. 23. 18:51
 15/20 A kérdező kommentje:
Alapvetően nem nagyon tud mit kezdeni a motorvezérlő a nagyobb oktánszámú benzinnel, mert nem ahhoz írták a szoftverét. Annyi előnye tud lenni a jobb üzemanyagnak, hogy bizonyos üzemállapotokban mikor a 95-össel már fellépne a kopogásos égés, akkor a jobb benzinnel nem csörög be a motor. A motorvezérlés nem veszi el az előgyújtást a kopogásérzékelő jelének hatására, mert ugye nincs kopogás. Ez nyomatékban ad némi pluszt ugyan, de annyira elenyésző mértékben, hogy csak ezért nem érdemes 98-ast (100-ast) tankolni. Viszont az úgynevezett "prémium" benzinekben több a motortisztító adalék, aminek hosszú távon van azért előnye a megbízható motorüzemre nézve. Tehát elmondható, hogy annyival nem lesz jobb az autó működése, mint amennyivel többe kerül a magasabb oktánszámú üzemanyag.
2022. dec. 23. 19:54
 16/20 anonim ***** válasza:
Fantasztikus vagy. A probléma csak, hogy ezt mindenki tudja, akinek jogsija van, mert része a tananyagnak.
2022. dec. 23. 20:15
 17/20 A kérdező kommentje:
Dehogy mindenki. Látod, hogy valaki szerint a 95-ös már a szegények benzine, miközben a Rolls-Royce Phantomba is 95-t kell tankolni. Lol. Mega fail.
2022. dec. 23. 21:17
 18/20 anonim ***** válasza:
Te valami debil vagy?
2022. dec. 23. 23:08
 19/20 anonim ***** válasza:
Troll kérdés, bohóc kérdező.
2022. dec. 23. 23:17
 20/20 anonim ***** válasza:

Marhára túl van misztifikálva:

[link]

Van egy alap 95-ös E10, amit az autók 99%-ába gond nélkül beletölthetsz, meg van a prémium 100-as E5, ami bármilyen benzines autóba megfelelő.

Az Usában bezzeg sokkal egyszerűbb:

[link]

Ahol kapásból van az e85, aminél ron-ban írják ki az oktánszámot és amúgy egy csomó autó tönkremehet tőle, meg van a 87-es (aki) oktánszámú, ami szintén egy csomó autóba nem megfelelő stb.

2022. dec. 24. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!