Miért ekkora a BMW mánia itthon?
Nagyobbnak látom a BMW mániát, mint az Audi, vagy Merci mániát. Pedig mindhárom márka német prémiummárka. Az Audi az régen nem volt prémium, de ma már az. A Merci régen gazdag öreguras kocsi volt, de azért manapság már vannak menőbb sportos kocsijaik is. Ráadásul a Merci rugózása információim szerint ma is azért kényelmesebb, és maga a kocsi is kényelmesebb a másik kettőnél általában, de már nem olyan 80 éves öreg apókák kocsija.
Akkor mi indolkolja ezt, hogy ha német prémium, akkor inkább BMW, mint más? Legalábbis ezt látom. A márka múltja miatt? Persze van Lexus, Infinity, Jaguar, de azok nem a hagyományos hármas közül valóak, de piszok jó kis kocsik tudnak lenni, de azért egy Jaguar nem Merci szint műszakilag tudtommal.
A hírneve alapján hiba megítélni egy autót. Beállni a sorba nem érdemes. Ennyi erővel hívhatnánk sátánnak a bajor márkát :D
Ez legalábbis csak az én véleményem. Mindenki mást szid,vagy mást szeret. Nem vagyunk egyformák. Nincs rossz autó,csak rosszul karbantartott autó.
Vezettem már Audit,BMW-t, MERCEDES-T is. Nem tudnék dönteni,mert egyik sem volt rosszabb a másiknál. Egész egyszerűen más volt.
Én nem mernék bevállalni egy prémium márkát sem,mert nem vagyok abban az anyagi helyzetben jelenleg,de elismerem a német autóipart és a három nagy márka nevét.
Kellemes ünnepet mindenkinek ‼️
a magyar szerintem amióta csak létezik a nép valaki mást másol, vagy vesz alapul.
a 60% a haverok, vagy a szomszédok miatt vesz "prémiumot" mert akkor majd azthiszik hogy ő VALAKI.
Ez úgy ahogy van egy f*szság, erről konkrétan már tanulmányt is készített valami amerikai egyetem, olvastam róla évekkel ezelőtt. Azért tűnik úgy hogy ők szabálytalankodnak a legtöbbet, mert őket veszed észre. Ha szabálytalankodik előtted mondjuk egy Suzukis, akkor lehet hogy anyázol egyet de nem jegyzed meg hogy mivel volt, vagy ha igen akkor sem tulajdonítasz neki jelentőséget. Merci, Audi, BMW vágott be eléd? "Húúúúú na a pénzes köcsög neki mindent szabad!!!!".
Ez pontosan ugyanolyan, mint amikor veszel egy relatíve ritkának számító autót, a fejedben akkor még az van hogy ebből alig van az utakon, aztán mikor megvan elkezded figyelni és rájössz hogy akad azért belőle bőven. Elkezded észrevenni. Ugyanez a jelenség, már ki van hegyezve rá mindenki hogy na a BMW meg az Audi meg a Merci az tuti nem fog indexelni, már mielőtt megtörténne figyeled, aztán ha megtörténik akkor elégedetten nyugtázod magadban hogy "na Én tudtam hogy ez is egy szemét g3ci", jól meg is jegyzed. A kommersz autóról meg nem gondolsz semmit, ennek ellenére lehet hogy bevág eléd de csak sóhajtasz egyet aztán mész tovább.
Egy időben foglalkoztatott ez mielőtt rájöttem hogy felesleges idegtépés más emberek nyomorával foglalkozni, és akkor elkezdtem a vezetéseim alkalmával számolgatni hogy ki szabálytalankodott előttem, milyen autóval. Tény hogy drága autók erős fölényben voltak, de semmiképp nem volt kiemelkedő a BMW-k száma, ugyanolyan sok paraszt ül Audiban, Merciben, Lexusban, Volkswagenben, Skodában, bármiben. A csóróautósok között kevesebb a szabálytalan, mert a régi papírautóban nem érzed magad biztonságban, inkább kirakod az indexet akkor is ha amúgy lusta vagy, félsz hogy legyalulja a kis Opeled egy 2 tonnás Merci SUV ugye. A Merci SUVban nem félsz, mert te vagy a nagyobb és egy tanknak érződik belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!