Miért ekkora a BMW mánia itthon?
Nagyobbnak látom a BMW mániát, mint az Audi, vagy Merci mániát. Pedig mindhárom márka német prémiummárka. Az Audi az régen nem volt prémium, de ma már az. A Merci régen gazdag öreguras kocsi volt, de azért manapság már vannak menőbb sportos kocsijaik is. Ráadásul a Merci rugózása információim szerint ma is azért kényelmesebb, és maga a kocsi is kényelmesebb a másik kettőnél általában, de már nem olyan 80 éves öreg apókák kocsija.
Akkor mi indolkolja ezt, hogy ha német prémium, akkor inkább BMW, mint más? Legalábbis ezt látom. A márka múltja miatt? Persze van Lexus, Infinity, Jaguar, de azok nem a hagyományos hármas közül valóak, de piszok jó kis kocsik tudnak lenni, de azért egy Jaguar nem Merci szint műszakilag tudtommal.
"Ismét valaki aki csak autóskártyából, meg az utcán messziről látott kocsikat. :)"
Azért azt jobb ha tudod, hogy a háztartásunkban is prémiumautó található, igaz az egy Volvo, nem pedig BMW. Szóval ne hidd nekem elsőke, hogy drága kocsihoz közöm se volt soha.
Amúgy a kommented egy szimpla személyeskedés, jobb ha tudod, nem vagyok gondolatolvasó, fogalmam sincs, hogy mi a cáfolat a kérdésemre. Szóval meg tennéd, hogy a kérdésemre válaszol?:))
(Amúgy azt jobb ha tudod, hogy amiket írtam, azt olyanok mondták, akik ki is próbálták őket, tehát akkor most ők se tudják? Érdekes dilemma.)
Azért úgy elmondom a "prémiumautó" kifejezés nagyon nagyon nagyon sok esetben azt jelenti hogy megcukrozzák a szarrrt.
Egy illúzió. Vastagabb padlókárpit, több habszivacs, és egy fokkal lágyabb műanyag a kárpitoknál.
Persze manapság mindent agyon kell minden hülyeséggel extrázni, mert a prolnak kell a fing elszívós ülést, mert wellnesshotelt szeretne, pedig autót vesz. :)
Szerintem egyáltalán nincs nagy bmw mánia.
Ezelőtt 15 évvel sokall jobban ment a bmw vásárlás.
Én is venni akartam, de nem volt lehetőségem és áldom a sorsot hogy nem volt.
Azóta már mindenki eladta akit ismertem, mert befürdött vele rendesen.
Én a romák miatt nem venném egyiket sem, mert már a magukévá tették…
Lehet, hogy én nem veretésből vennék ilyen autót, de a környezetem azt hinné… Meg egyszerűen annyi pénzes proli veret ezekkel, hogy már hozzátartozik az autó kisugárzásához ez az érzés.
Ha prémium autó kéne, akkor Volvót vennék. Ha luxus autó kéne, akkor pl. a Land Rover új Range Rover modelljét venném. Ha sport kocsi kéne akkor csakis Alpine A110.
Annak ellenére hogy volt több, és most is egy BMW kabrióm van, azt kell mondanom ma már gáz BMW tulajnak lenni magyarországon.
Maga a kocsi jó, a vezetés élménye némely modellekben felfedezhető..
Viszont a sok magát többnek, gazdagabbnak mutató tulaj miatt teljesen gáz lett a márka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!