Fizetnem kell az autókereskedőnek, perelhető vagyok ha nem fizetek?
Nemrégiben becseréltettem használt autómat egy másik autóra. Eladták a volt autómat, azonban a kereskedő felkeresett, hogy hibás volt az általam eladott autó és ő már meg is javította, fizessek bele a javítási költségbe, mert az a hiba már nálam is jelen lehetett.
Eladáskor nem próbálta ki a kocsimat csak kívülről nézte meg, tudtommal nem volt hibája.
Követeli rajtam a pénzt, állítása szerint dokumentálta a szerelést.
"Motor"
Az, hogy az autóban motor van, az nem számít hibának. Kötelező tartozék. :-)
Mi volt a baj a motorral? A kereskedő biztosan többet mondott ennél. Ha megírod, akkor a válaszolók abban is segíthetnek, hogy az mennyire tekinthető rejtett hibának.
"még azt se tudja bizonyítani hogy egyáltalán rossz volt"
Azt írta a kérdező, hogy a kereskedő dokumentáltatta a hibát a szerelés során. Ennek alapján a megléte bizonyítható lehet.
Csak egyéb dolgokban járt a vevő el másképpen, mint ahogy a PTK szavatosságra vonatkozó részei alapján kellett volna.
Ha a műszaki vizsgán átment, akkor kizárt, hogy ilyen alapvető problémák lettek volna vele...
AC pumpa, vagy milyen szivattyú...?
"Dugattyúk voltak széttörve..." "laikusként"
Laikus, ez nagyon jogos. Ha tovább halad a dolog, akkor feltétlenül beszélj egy olyan valakivel is, aki ért az autókhoz.
"Dugattyúk voltak széttörve "
Ha valóban ezt mondta akkor átverés. Törött dugattyúval a kocsi az utcára sem áll ki :) Másrészt meg bármilyen javítás úgy kezdődik, hogy felmérés és árajánlat küldés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!