Autókereskedők úgy általában miért ragaszkodnak az általuk történő átíratáshoz?
"Mikor te megveszed, akkor ő visszahelyezteti a forgalomba, és a nevedre is."
Igen, de ezt miért nem intézhetem én?
Mert valószínűleg ő ezen is keres pénzt. Sőt elmondom, hogy minket át is vert vele 2003-ban. Vettünk egy autót hitelre, és ott kifizettük az átiratást is. Akkor nem is tulajdonítottunk jelentőséget annak, hogy a forgalmiban az van, hogy lizingelő. Viszont 4 év múlva, mikor lejárt a hitel, és küldték a törzskönyvet, akkor azon még mindig egy bank neve szerepelt mint tulajdonos. Vagyis a kerskedő nem is iratta át ténylegesen a nevünkre az autót. Akkor hagytuk is az egészet annyiban. Sajnos később, mikor betelt forgalmi miatt mentem cseréltetni, és az ügyintéző szólt, hogy nincs rendezve, és a bank kitilthatja az autót a forgalomból. Ráadásul az átirásra adott pénzről nem is adott számlát, ugyanis ha lett volna, akkor az okmányirodában elfogadják. Szóval az illetéket ismét ki kellett fizetnem.
A másik opció, hogy akkor megtudod, hogy ki is a valódi tulajdonos, és ha csak bizományban van nála az autó, akkor szólhatsz neki, hogy megvennéd, de a kereskedőt kikerülve. Részben ezért is szedik le a rendszámokat, hogy rendőrismerős segítségével ne derítsd ki az igazi tulajdonost.
Most már értem mi a gond, csak mivel még nem vettem autót ilyen formában (második autónk), így nem volt egyértelmű. De most már értem... Kérni kell a visszaállítást forgalomba és úgy adásvétel után lábon elhozhatom.
Sorry, ma is tanultam valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!