Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autókereskedők úgy általában...

Autókereskedők úgy általában miért ragaszkodnak az általuk történő átíratáshoz?

Figyelt kérdés
Ha nem bizományosi a kocsi, akkor miért nem hozhatom el és én majd beütemezem magamnak, van rá 15 napom?
2022. júl. 4. 13:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert tőle hozod el, ergo ő felel érte.
2022. júl. 4. 14:02
 2/17 A kérdező kommentje:
Valaki pénzt ad érte és nem jogosult a saját tulajdonához? Az érdekes azért. Nyilván, megértem hogy míg nincs átírva addig ő felel érte, de a tulajdonos papíron már nő ő.
2022. júl. 4. 14:18
 3/17 anonim ***** válasza:
Na, ha megérted, akkor nincs több kérdés gondolom.
2022. júl. 4. 14:20
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
A kereskedők szerintem nem iratják át a nevükre, hanem valamilyen köztes megoldást alkalmazva az előző tulaj nevében adják el az autót neked, sőt a biztosítás miatt lehet ez időre ki is vonatják a forgalomból. Tesztkörre meg ott lesz a P rendszám. Mikor te megveszed, akkor ő visszahelyezteti a forgalomba, és a nevedre is iratja.
2022. júl. 4. 14:32
 5/17 A kérdező kommentje:

"Mikor te megveszed, akkor ő visszahelyezteti a forgalomba, és a nevedre is."

Igen, de ezt miért nem intézhetem én?

2022. júl. 4. 14:38
 6/17 anonim ***** válasza:

Mert valószínűleg ő ezen is keres pénzt. Sőt elmondom, hogy minket át is vert vele 2003-ban. Vettünk egy autót hitelre, és ott kifizettük az átiratást is. Akkor nem is tulajdonítottunk jelentőséget annak, hogy a forgalmiban az van, hogy lizingelő. Viszont 4 év múlva, mikor lejárt a hitel, és küldték a törzskönyvet, akkor azon még mindig egy bank neve szerepelt mint tulajdonos. Vagyis a kerskedő nem is iratta át ténylegesen a nevünkre az autót. Akkor hagytuk is az egészet annyiban. Sajnos később, mikor betelt forgalmi miatt mentem cseréltetni, és az ügyintéző szólt, hogy nincs rendezve, és a bank kitilthatja az autót a forgalomból. Ráadásul az átirásra adott pénzről nem is adott számlát, ugyanis ha lett volna, akkor az okmányirodában elfogadják. Szóval az illetéket ismét ki kellett fizetnem.

A másik opció, hogy akkor megtudod, hogy ki is a valódi tulajdonos, és ha csak bizományban van nála az autó, akkor szólhatsz neki, hogy megvennéd, de a kereskedőt kikerülve. Részben ezért is szedik le a rendszámokat, hogy rendőrismerős segítségével ne derítsd ki az igazi tulajdonost.

2022. júl. 4. 14:52
 7/17 A kérdező kommentje:
#6 Nem utóbbiról van szó, ez tuti. Vagy tényleg, a felelősségvállalás. Bár ezt se értem, mert ha kap büntetést (gyorshajtás, egyéb akármi) vagy valamit a cég a 15 napon belül, simán továbbszámlázhatják és kész le van tudva nem?
2022. júl. 4. 15:13
 8/17 anonim ***** válasza:
Büntit nem kapna a cég gyorshajtás, jogosulatlan pályahasználat stb miatt, mert csak simán bemutatja adásvételit, hogy adott pillanatban már te voltál a kocsi tulaja és ennyi.
2022. júl. 4. 15:21
 9/17 A kérdező kommentje:
#8 Akkor nem értem tényleg... ezt én is így gondolom. Adásvétel + biztosítás kötés és mehetek isten hírével ahova akarok.
2022. júl. 4. 15:23
 10/17 A kérdező kommentje:

Most már értem mi a gond, csak mivel még nem vettem autót ilyen formában (második autónk), így nem volt egyértelmű. De most már értem... Kérni kell a visszaállítást forgalomba és úgy adásvétel után lábon elhozhatom.

Sorry, ma is tanultam valamit.

2022. júl. 4. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!