Az autókereskedő mennyiért cserélné ki az autómat?
Van egy 2003-as benzinesem. Nézegettem a kereskedéseket és találtam egy 2002-es fekete dízelt, ugyan ebből a tipusból. 1 millióba kerülne. Az enyém szintén kb 1 milliót ér, tavaly vettem 1,3 millióért.
Van autóbeszámítás. Vajon ha odavinném a kék benzinesemet, hogy számítsák be és megvenném helyette a fekete dízelt, meg lehetne oldani? Vajon mennyiből jönne ki ez a "csere"?
Piaci ár - 30%.
Ha 1 milliót ér az autód, akkor nem fognak érte 700 ezernél többet adni, tehát vagy 300 ezret tuti rá kellene még fizetned az azonos értékű autóra.
Én is azt mondanám, amit a #2. Add el a kocsidat magánszemélyként, aztán amit kapsz érte abból vedd meg a kiszemelt járgányt. 300 ezer forintot nem érdemes kidobni az ablakon.
Annyi a "rizikó", hogy közben elviszi más a 2002-es fekete dízelt, de majd jön másik, azért annyira nem pang a használtautó piac.
Nekem mázlim volt, mert a kereskedő ugyanannyiért vette be, mint amennyiért 4 éve vettem.
Csak közben felmentek a használt autó árak...
Az újabbra meg ráfizettem egy misit.
Szóval lehet, hogy mégsem volt mázlim...
Azért ott rezeg a léc, hogy a két autó "ugyan annyit ér".
Gyorsan tedd hozzá, hogy szerinted.
Ugyanis a világon nincs két egyforma használt autó.
Másik:
Te úgy gondolod, ez is - az is 1milliót ér.
Na majd jön a kereskedő(vagy szerelő) aki szerint a tiédet csak 800-at ér. Ehhez még ott van a vásárlás utáni veszteséged 300 ezer. Szóval még bele sem ültél, de már félmillió bukta.
(aztán jön az átírás, a használt autó vásárlásnál szokásos ez+az cseréje)
Lassan összejön a tavalyi vásárlás árának a duplája.
És még akkor lehet hogy egy szép fekete zsákbamacskát vettél.
Nekem nem tűnik hatalmas üzletnek.
Szerintem 20-30% veszteséggel lehetne számolni. Meg ne feledjük a papírozási költségeket sem.
Ha a csere gondolatára amúgy a költséghatékonyabb üzemanyaghasználat ösztökélt, én biztosan nem cserélném le a szívóbenzinesemet dieselre (hosszútávon semmi nem garantálja az üzemanyag költségcsökkenést).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!