Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autókereskedő mennyiért...

Az autókereskedő mennyiért cserélné ki az autómat?

Figyelt kérdés

Van egy 2003-as benzinesem. Nézegettem a kereskedéseket és találtam egy 2002-es fekete dízelt, ugyan ebből a tipusból. 1 millióba kerülne. Az enyém szintén kb 1 milliót ér, tavaly vettem 1,3 millióért.

Van autóbeszámítás. Vajon ha odavinném a kék benzinesemet, hogy számítsák be és megvenném helyette a fekete dízelt, meg lehetne oldani? Vajon mennyiből jönne ki ez a "csere"?

2022. nov. 1. 16:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%

Piaci ár - 30%.

Ha 1 milliót ér az autód, akkor nem fognak érte 700 ezernél többet adni, tehát vagy 300 ezret tuti rá kellene még fizetned az azonos értékű autóra.

2022. nov. 1. 16:06
 2/18 anonim ***** válasza:
Jobban jársz, ha magánszemélynek adod el
2022. nov. 1. 16:32
 3/18 A kérdező kommentje:
Azért akarom annak a kereskedőnek, mert akkor elvinném tőle a másik autót.
2022. nov. 1. 16:59
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondanám, amit a #2. Add el a kocsidat magánszemélyként, aztán amit kapsz érte abból vedd meg a kiszemelt járgányt. 300 ezer forintot nem érdemes kidobni az ablakon.

Annyi a "rizikó", hogy közben elviszi más a 2002-es fekete dízelt, de majd jön másik, azért annyira nem pang a használtautó piac.

2022. nov. 1. 17:09
 5/18 anonim ***** válasza:
Én csak azt nem értem miért nem tőle kérdezed meg...?
2022. nov. 1. 17:16
 6/18 anonim ***** válasza:
#3 Hát akkor döntsd el mi neked a fontosabb, a kényelem, vagy a pénz. A kereskedőnél a becserélés kényelmesebb, de pénzt buksz rajta, ha ez nem probléma, akkor válaszd ezt. Ha nem akarsz bukni 300 ezer forintot, akkor add el az autót mint magánszemély, aztán vedd meg a másikat a kereskedőtől.
2022. nov. 1. 17:19
 7/18 anonim ***** válasza:

Nekem mázlim volt, mert a kereskedő ugyanannyiért vette be, mint amennyiért 4 éve vettem.

Csak közben felmentek a használt autó árak...

Az újabbra meg ráfizettem egy misit.

Szóval lehet, hogy mégsem volt mázlim...

2022. nov. 1. 17:36
 8/18 veterán vas ***** válasza:
100%

Azért ott rezeg a léc, hogy a két autó "ugyan annyit ér".

Gyorsan tedd hozzá, hogy szerinted.

Ugyanis a világon nincs két egyforma használt autó.

Másik:

Te úgy gondolod, ez is - az is 1milliót ér.

Na majd jön a kereskedő(vagy szerelő) aki szerint a tiédet csak 800-at ér. Ehhez még ott van a vásárlás utáni veszteséged 300 ezer. Szóval még bele sem ültél, de már félmillió bukta.

(aztán jön az átírás, a használt autó vásárlásnál szokásos ez+az cseréje)

Lassan összejön a tavalyi vásárlás árának a duplája.

És még akkor lehet hogy egy szép fekete zsákbamacskát vettél.

Nekem nem tűnik hatalmas üzletnek.

2022. nov. 1. 17:47
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem 20-30% veszteséggel lehetne számolni. Meg ne feledjük a papírozási költségeket sem.

Ha a csere gondolatára amúgy a költséghatékonyabb üzemanyaghasználat ösztökélt, én biztosan nem cserélném le a szívóbenzinesemet dieselre (hosszútávon semmi nem garantálja az üzemanyag költségcsökkenést).

2022. nov. 1. 18:57
 10/18 A kérdező kommentje:
500-at megér ha legalább olyan autóm lesz, ami tetszik.
2022. nov. 1. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!