Lehet, hogy nem bírja az autóm a 95-ös benzint?
Van egy régi 99-es Honda Accord-om. Nemrégiben volt szerelőnél mert alapjáraton lefulladt. Valami pillangószelepeket tisztítottak rajta és azóta jó lett viszont ha ráléptem a gázra akkor hallani lehetett egy csörgő hangot. Az ismerősöm azt mondta, hogy nincs ezzel semmi gond. Most a benzin hiány miatt muszáj voltam 100-ast rakni bele és azóta elmúlt ez a csörgés (meg persze halkabb is lett).
Ha jól emlékszem ez a csörgés csak akkor jött elő miután tőlük elhoztam. Lehet, hogy valamit átállítottak és az előgyújtás vagy valamit nem jól állítottak be?
Arra tudok gondolni, hogy ez egy light-osabb verziója volt a tipikus kopogó hangnak amit rossz oktánszámú üzemanyag szokott okozni. Vagy ettől nem fog károsodni a motor csak hangosabb?
Ha túl szegény a keverék pl lambda szonda hiba miatt, attól is csöröghet.
Próbálj kopogásérzékelőt cserélni először.
De lehet szétkokszosodott motornál, ami eszi az olajat, az öngyulladás is.
Az accordban is van oktánszámérzékelő...alább állították, mint 95, ezért csörrent...az oktánszám-érzékelő idővel beszabályozza a gyújtást...
A legegyszerűbb megoldás 100-ast tankolni, akkor az előírt 98-as nem csörgeti meg...jó minőségű motorhoz a gyári oktán kell.
Amúgy semmi sem biztos, mert nem tudhatod, hogy a kútoszlopon kiírt 98 tényleg annyi-e?
Próbáld ki másik kút benzinét. Én annak idején az F Astrámmal jártam úgy, hogy mindig Shellt, vagy OMV-t tankoltam, aztán egyszer egy hosszabb úton egy MOL jött velem szembe, tele nyomtam a szokásos 95-tel és összeszarta magát a motor, alapjáraton dadogott, elinduláskor fulladt és sokkal nagyobb gázt kellett adnom mint előtte, a teljesítmény is egyértelműen csökkent. Ment ez két hétig, volt még kb. 10 liter belőle, mentem a Shell-hez és sejtettem hogy a benzin a ludas, szóval 95 helyett 100-asat tankoltam hogy kipucolja, lám a probléma azonnal megszűnt.
Ezzel nem a MOL benzinét szidom, mert nyilván nagyon sokan tankolnak ott és nem tapasztalnak ilyet. A lényeg az, hogy minden motor más és minden motor máshogy reagál ugyanarra a benzinre. Ezért is van az, hogy mindenki más kútra esküszik, hogy az jobb. Neki lehet tényleg jobb volt, de másnak más autóval meg nem, aztán balhéznak az interneten hogy melyikőjük a hülye, pedig igazából mindkettőjük (vagy egyikőjük sem).
Amit tankolsz azt lehet valami okból nem szereti a tiéd, úgy van keverve adalékokkal hogy nem tudja megfelelően hasznosítani. Menj másik kúthoz és próbáld meg azzal. Ha a benzinváltás nem oldja meg, akkor kell az autóban keresni a hibát, pl. lambda-szonda, kopogásérzékelő, ilyesmi.
Magas a sűrítési aránya a motornak, simán kopoghat!!!
Főleg a magyar hulladék 95-től ami az utóbbi hónapokban csak fosabb lett mint valaha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!