Jobb télen a prémium benzint tankolni? És ha igen miért?
Figyelt kérdés
2022. nov. 29. 11:38
2/10 anonim válasza:
Szerintem semmi értelme... max ha ritkán használja az ember az autót.
A sima gázolajat is adagolják ilyenkor, hogy könnyebben induljon hidegben az autó.
Azért szerintem nem mindegy, hogy 480-ért vagy 700-720-ért tankolsz, főleg ha többet mész télen is.
Ártani nem árt ez tuti (bár a pénztárcádnak eléggé árt mondjuk....), de semmi különbséget nem fogsz észrevenni.
Kb ugyanúgy fog indulni az autó, a fogyasztás is ugyan annyi lesz... max 1-2 decivel kevesebb de ez sem garantált.
3/10 A kérdező kommentje:
Most úgy alakult,hogy egész télen homeoffice ban dolgozom.Heti 1 vagy 2x lesz használva az autó akkor sem nagy távra
2022. nov. 29. 12:16
4/10 anonim válasza:
Heti 1-2 beröffentésnél valószínűleg nem számít, bár alapból csekkolni kéne a gyártónál, hogy az adott modell tömítései stb. mennyire szeretik az E10-et. (Motoroknál pl. adtak ki ilyen listát.) Ha sokkal kevesebbet használnád, akkor persze jobb a prémium, hogy ne rohadjon bele mindenbe, de ha heti 1-2x ténylegesen használod, inkább az akksi a szűk keresztmetszet.
5/10 anonim válasza:
Sokkal jobb lesz télen prémium benzint tankolni!
Hogy miért? Mert más nem lesz.
6/10 anonim válasza:
Nagyon sok autónál felesleges a prémium benzin, ennek te is utána tudsz nézni a típus alapján.
7/10 A kérdező kommentje:
2004 es ignis
2022. nov. 29. 14:25
8/10 anonim válasza:
Mindig jobb prémium, de nem éri meg. Teljesen megfelelő a normál is. A normál üzemanyagok minősége is a télhez van igazítva.
9/10 anonim válasza:
Apám is csak prémium dízelt tankol, macedón csávó ki is akadt, hogy nem tankolhat helyette, ne nyúljon a kocsijához. De az ársapka óta csak jó a sima dízel is. Benzin dettó, én motoros vagyok, hülye lennék prémiumot tankolni. Csak télre raktam azzal tele a tankor, hogy ne rohadjon, de szerelő is mondta, hogy ezen sem kell aggódni, tankoljak prémiumot és menjek 30 km-t utána, hogy jusson belőle a karbiba, 4 hónap alatt nem lesz baj vele. Ha heti 1-2x mész is vele, felesleges a prémium.
10/10 anonim válasza:
Gyakorlatilag ha az E10-tel nincs baja a motornak, és 6 hónapon belül elfogy a tankolt mennyiség, nyugodtan vedd bele az “olcsóbbik” benzint. Gázolajnál ahogy írták, a sima is kap dermedésgátló adalékot téli időszakban, prémium annyiban tér el, hogy konkrétan a MOL fapad -20°C helyett prémiumnál -40°C-ig garantálja a szűrhetőséget.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!