Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért engem hoztak ki vétkesne...

Miért engem hoztak ki vétkesnek a gázolásnál?

Figyelt kérdés

3 hete elütött egy autó kerékpárral a zebrán, bevittek a mentősök, megvizsgáltak, 8 napon belül gyógyuló sérülés volt a rendőrségi papíron, pedig még most is fáj.

Körforgalom volt, elsőbbségadás tábla a biciklisnek a zebra előtt. Na már most én megálltam a zebra előtt, átment egy kocsi, mögötte volt még egy aztán láttam h nem indul az öreg ember, hagytam neki időt, adtam elsőbbséget, erre amikor a zebrán voltam akkor ütött el...

A rendőrök meg sem hallgattak, annyit kérdeztek a kórházban amikor szédültem mint a fene h mi történt mondom röviden annyi, hogy átmentem és puff...

Semmi meghallgatás nincs, nem volt, nem lehet panaszt benyújtani, csak max meghallgatnak ha 8 napon belül jelentkezek.

Nekem lett károm, és még én fizessek is? Aki már biciklin van azt mindig vétkesnek kell kihozni, még akkor is, ha előtte megállt a táblánál?

2022. dec. 8. 12:39
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ahogy írták is jelent esetben az elsőbbségről való vélt lemondásról van szó, amit neked kellene bizonyítani.
2022. dec. 8. 13:55
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha van kamera vagy tanú, akkor fellebbezz.

Egyébként IJ, nem tudsz mit tenni.

2022. dec. 8. 14:13
 23/35 anonim ***** válasza:
78%

Hát ezt csúnyán benézted szerintem.

Én 30 éve biciklizek, ebből 15 éve budapesti forgalomban, és sehogy nem tudom elképzelni ezt az esetet.

Hogy érhetett váratlanul a dolog, hogy "puff"? Ha kimegyek valaki elé, akinek elsőbbsége van, de látom, hogy bénázik, akkor folyamatosan figyelem.

Szerintem inkább az volt, hogy te berongyoltál a táblát leszarva, világodról nem tudtál, aztán elütöttek.

Túl sok ilyen biciklist mentettem már meg gázolástól és eséstől is, mind autóval, mind biciklivel és gyalog....

2022. dec. 8. 14:52
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Ez a KRESZ egyik hátulütője, hogy olyat, mint elsőbbség lemondás, nem igazán vesz figyelembe. Ha valaki balfac, mint elméletben itt az autós, akkoris te leszel a hibás, mert nem tudod bizonyítani, hogy nem indult el és lemondott az elsőbbségéről. Márpedig, mivel nem tudod bizonyítani, így te vagy a hibás az elsőbbségadás kötelező táblád miatt. Ezt maximum videófelvétel tudná egyik vagy másik irányba eldönteni, így ha azzal nem rendelkezel, hagynám a helyedben, mielőtt még jobban megszívod.
2022. dec. 8. 14:54
 25/35 NTBS ***** válasza:
Valószínűleg te hibáztál. De fellebbezést adj be mindenképpen.
2022. dec. 8. 16:20
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
25! Azt írja, nem lehet. A meséjének a fele képtelenség.
2022. dec. 8. 16:23
 27/35 anonim ***** válasza:
0%
Üdvözöllek a magyar "igazságszolgáltatás" világában! Az egész arról szól, hogy van egy rakás pszichiátriai kezelésre szoruló beteg, akik valamikor, sok-sok éve kiseggeltek egy jogi diplomát. Kényszeresen azt hiszik, hogy mindenáron olyan ítéletet kell hozniuk, amin mindenki megdöbben, mert bizonyítaniuk kell önnön bölcsességüket. Ezért a perek többségében teljesen értelmetlen és igazságtalan ítélet születik.
2022. dec. 8. 16:57
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
#27 Még az is lehet, hogy igazad van, de itt sem per nem volt, sem igazságtalan ítélet nem született.
2022. dec. 8. 18:17
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem adtál elsőbbséget, innentől a te hibád. Ennyi. Nincs ezen mit ragozni. Nem győződtél meg kellő körültekintéssel, hogy mindenkinek meg tudod-e adni az elsőbbséget. Max. fedélzeti kamera/tanú segíthetne bizonyítani, hogy mondjuk lemondott az elsőbbségéről, majd mégis elindult.
2022. dec. 9. 07:30
 30/35 anonim ***** válasza:
34%

Csak akkor illet meg az elsőbbség, ha tolod a kerékpárt. Ha tekerted, akkor te vagy a hibás.

Szerintem ez az egész kerékpárosdit sokkal inkább le kellene szabályozni. A fővárosban a biciklisek 90%-a teljesen szabálytalanul közlekedik, és a legtöbbször még nekik áll feljebb. Se kötelező KRESZ vizsga előírás nincs nekik, se hatósági jelzés (ezért sokszor meg is próbálnak lépni, ha balesetet okoznak), se kötelező biztosítás, hogy ha balesetet okoznak, akkor ne polgári úton kelljen bíróság elé citálni, hogy az okozott kárt megtérítsék.

Ezer sebből vérzik az egész.

2022. dec. 9. 08:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!