Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért engem hoztak ki vétkesne...

Miért engem hoztak ki vétkesnek a gázolásnál?

Figyelt kérdés

3 hete elütött egy autó kerékpárral a zebrán, bevittek a mentősök, megvizsgáltak, 8 napon belül gyógyuló sérülés volt a rendőrségi papíron, pedig még most is fáj.

Körforgalom volt, elsőbbségadás tábla a biciklisnek a zebra előtt. Na már most én megálltam a zebra előtt, átment egy kocsi, mögötte volt még egy aztán láttam h nem indul az öreg ember, hagytam neki időt, adtam elsőbbséget, erre amikor a zebrán voltam akkor ütött el...

A rendőrök meg sem hallgattak, annyit kérdeztek a kórházban amikor szédültem mint a fene h mi történt mondom röviden annyi, hogy átmentem és puff...

Semmi meghallgatás nincs, nem volt, nem lehet panaszt benyújtani, csak max meghallgatnak ha 8 napon belül jelentkezek.

Nekem lett károm, és még én fizessek is? Aki már biciklin van azt mindig vétkesnek kell kihozni, még akkor is, ha előtte megállt a táblánál?

2022. dec. 8. 12:39
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
85%
Körforgalom? Zebrán a gyalogosnak elsőbbsége van, kiegészítő kerékpársávon neked nincs, ott is a tábla, ahogy írtad is. Elindultál, amikor nem voltál benne biztos, hogy lemond az autós az elsőbbségéről, ahogy valószínűleg ő is azért hezitált, mert nem tudta, mennyire vagy hülye, mész-e, vagy nem. Erre van a szemkontaktus, de amíg nem villog is nekem egy autós, én nem venném biztosra, hogy elenged. Te vagy a hibás, mert a tábla szerint nem volt elsőbbséged, mégis mentél.
2022. dec. 8. 13:14
 12/35 A kérdező kommentje:
ja persze aki meg akkor indul el amikor az ember a zebra közepén van az bezzeg nem hibás... Miért állt, ha nem engedett el? Miért akkor indult, amikor már a zebra/kiegészítő közepén voltam?
2022. dec. 8. 13:16
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
#10 Igen, szabályos. Nem árt fotókat készíteni persze, de ez egy egész egyértelmű eset, nem befolyásolja az eset megítélését, ilyenkor a fontos az, hogy a forgalmat ne veszélyeztessük - márpedig az út közepén egy random bicikli eléggé nem kiszámítható akadálynak számít. Persze ha nagy sebességgel belém jönnek, azért ott hagynám, hogy lássa a helyszínelő, mekkorát repültem, merről, hova az ütközés hatására, de itt nem ez volt a helyzet.
2022. dec. 8. 13:16
 14/35 anonim ***** válasza:
70%
#12 Ha neked csak az számít, hogy ki áll, ki megy, és semmi kommunikációt nem folytatsz a közlekedés résztvevőivel, akkor ne csodálkozz, hogy elütnek...
2022. dec. 8. 13:17
 15/35 anonim ***** válasza:
17%

" 3 hete elütött egy autó kerékpárral a zebrán"

Az autós hogy lehetett kerékpárral??

2022. dec. 8. 13:27
 16/35 anonim ***** válasza:
79%

12. Szinte látlak magam előtt, hogy a lábacskáddal még dobbantasz is, mert nem egyértelműen neked tetsző feleletet kapsz.

Amiket a kérdés alatt írsz, azok valótlanok. Ha mégsem, akkor az ottani rendőrség hatalmukkal visszaélő bűnözőkből áll.

Még annak is kijár a jogorvoslati lehetőség, aki száz tanú előtt ad le egy géppisztolysorozatot megölve egy csomó embert.

Nekem ne mond azt, hogy egy kisebb súlyú közlekedési balesetnél semmiféle lehetőséget sem kapsz védekezésre.

2022. dec. 8. 13:31
 17/35 anonim ***** válasza:
88%
Azt mondod meg sem hallgattak, miközben meghallgattak. azt mondod semmi meghallgatás csak 8 napon belül tehát mégis van. Akkor most mi van? :D
2022. dec. 8. 13:42
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
Megfellebezheted és lehet lesz valami belőle.
2022. dec. 8. 13:46
 19/35 A kérdező kommentje:

17

Ezt a papírban írták hogy 8 napon belül gyógyuló, a határozatukban... Az viszont tény, hogy nem hívtak be meghallgatni, hogy de mégis hogyan történt.

2022. dec. 8. 13:49
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

#4, #8 ezt így karegorikusan kijelenteni nem lehet. Ez kereszteződés-függő.

[link] - egyértelműnek tűnik, védett úttal párhuzamosan halad a dedikált kerékpárút

[link] - körforgalomnál, zebra mellett vezetett kerékpárút, elméletileg itt a zebra kiterjeszti az elsőbbséget a kerékpáros-átvezetésre is, mivel a zebráén van a bringás kiegészítő tábla (közben rájöttem hogy nem stimmel, mert a legalsó linken egyértelműen elsőbbségadás-kötelező táblára van aggatva a bringaút-kiegészítő)

[link] - merőleges kerékpárút átvezetés, a tábla szerint a bringásnak van elsőbbsége

[link] - viszont ugyanitt a bringásnak is táblája van

[link] - mindkét irányból

[link] - itt meg csak simán natúrba kiszalad a bringaút a kerékpáros alól

[link] - újabb körforgalom, zebra+bringaút, egyértelmű jelzéssel

Csak ezen a rövid szakaszon hányfajta "megoldás" van.

2022. dec. 8. 13:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!