Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jövőhéten lesz a forgalmi...

Jövőhéten lesz a forgalmi vizsgám, de úgy érzem hogy nem fog menni... Mitévő legyek?

Figyelt kérdés
December 6.-án lesz a forgalmi vizsgám, igazából annyira nem akartam erőltetni még a vizsgát, az oktatóm írt ki 1 hónappal ezelőtt... Akkor még úgy gondoltam hogy lesz időm még felkészülni. Erre most itt vagyok és érzem hogy ez gyakorlatilag lehetetlen lesz számomra. Legnagyobb gondom az elindulás, az nem mindig megy.. Olyankor összezavarodok teljesen, onnantól kezdve K.O. Ma csináltunk egy "próbavizsgát", de lefulladtam a lámpánál és utána már csináltam mindenféle hülyeséget, még olyant is amit amúgy nem szoktam.. Oktató is mondta hogy mit bénázok, meg hogy eddig mindig szépen körülnéztem meg indexeltem, most miért nem azt csinálom amit eddig? Azt is említette hogy az a baj hogy nem mondom vissza neki amit mond/tanít (nem tudom hogy miért segítene az rajtam.) Félreértés ne essék,nem az oktatómat szeretném elhordani mindennek, amúgy viszonylag rendes és nem ordítozik. Az 580 km-be is "belesegített" mondván hogy nem szeretne velem vetetni plusz órákat. Összesen 35 órám lesz. Még 3x megyek vezetni a vizsgáig. Tanácstalan vagyok, nektek mi a véleményetek erről, mik a tapasztalataitok?
2022. nov. 30. 21:01
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
16%
Adsz az oktatónak két deákigazolványt és máris sikerülni fog a vizsgád és csak izgulnod sem kell előtte.
2022. nov. 30. 21:18
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ne stresszelj rá. 35 óra után elindulással sz*rakodni nem azt jelenti, hogy nem állsz készen a vizsgára, hanem azt, hogy fejben teljesen szétszeded magad. Ne tedd, mert ha 1 hónapja felírt vizsgára az oktató és nem is akar sok plusz órát vetetni, akkor csak te nem hiszel magadban. Menni fog az! Csak nyugalom és figyelem. :)
2022. nov. 30. 21:19
 3/26 mantis religiosa ***** válasza:
3%

Aki legalább egyszer nem buki meg, az nem is tanulha meg rendesen.

Meg ahogy a Mátrixban is mondták: elsőre senkinek sem sikerül.

2022. nov. 30. 21:23
 4/26 anonim ***** válasza:
40%

Elárulom: aki azt állítja, hogy márpedig minimum óraszámmal elsőre átment az mind hazudik.

Vagy kent valójában, vagy simán hazudik és többedjére lett meg neki.

Tudom, mert évekig oktatóként dolgoztam és magam is láttam és kollégákkal is beszéltem.

2022. nov. 30. 22:21
 5/26 anonim ***** válasza:
#5 Hát, attól, hogy a te diákjaidnak nem ment, még nem lehetetlen.
2022. dec. 1. 00:23
 6/26 anonim ***** válasza:
Csak az indulás nem megy, az szuper. Azt tudod gyakorolni a pusztában. Automatikus lesz egy idő után. De sztem neked a stressz a bajod. Nekem kuplungra is indult a tanulóautó, egy Ford vmi volt, utána meg gyors felváltogatás, ha nem első vagy a zöldnél, még az idegesek sem dudálnak le.
2022. dec. 1. 07:20
 7/26 anonim ***** válasza:

"Lehet hogy több ideje kamionozok mint ahány éves vagy te kis barátom."

Mellé meg úgy hazudsz, mint a vízfolyás.

2022. dec. 1. 07:57
 8/26 anonim ***** válasza:
Akkor sem történik katasztrófa, ha megbuksz. Tényleg keveseknek sikerül elsőre. Tudom, van, akinek igen, én is ismerek ilyet, de a többségnek inkább második-harmadik alkalomra szokott meglenni. A végén úgyis ott lesz a jogsi, és senki nem fogja kérdezni, hányadikra.
2022. dec. 1. 08:11
 9/26 anonim ***** válasza:
55%

Úgy kell hozzáállni, hogy ez is egy sima óra, ahol elvisztek valakit egy kis városi autókázásra. Légy nyugodt, pihenj előtte.

Egy lefulladásért még nem jár bukás, csak hibapont, abból 10 a megengedett.

Próbálj az alapvető dolgokra koncentrálni, ne rángasd a kocsit, maradj a sávodban, táblákat, jelzéseket figyeld folyamatosan, elsőbbségadás, lámpák, kanyarodási szabályok, ezeket nézd át, irányváltásnál mindig használj irányjelzőt, és a tükrökre, holttérre nagyon figyelj, ezek szoktak lenni a legtipikusabb buktatók, ha valamelyik nem jön össze, vagy nem úgy sikerül.

Ja, és kenőpénzt még véletlenül se adj (szokták itt manapság is elég gyakran írni ezt a marhaságot), akár fel is jelenthetnek érte, nem divat már a lefizetés.

2022. dec. 1. 09:27
 10/26 anonim ***** válasza:

Most ezért talán le leszek pontozva, de vállalom.

A kenőpénzről az oktatót kell megkérdezni. Ő tudja, hogy felétek elvárják-e. Ha azt mondja, vigyél, akkor is neki adod a borítékot, és ő adja át a vizsgabiztosnak. Nem a tanuló adja közvetlenül, az tényleg nagyon kockázatos.

Igen, szomorú, hogy ez van. És tényleg nem mindenhol szokás. De van, ahol igen.

2022. dec. 1. 10:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!