Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyit növel a fogyasztáson...

Mennyit növel a fogyasztáson az autó légellenállása?

Figyelt kérdés

Mennyire számít a fogyasztásba bele, hogy milyen magas az autó? Nagyon sokat “dob” a légellenállás a fogyasztáson? Például 100 km/h-nál.

Jelen esetben egy Suzuki Wagon R+ról van szó.

ma 11:55
1 2
 1/13 Tibcsikeh ***** válasza:
85%
Rengeteget.
ma 12:08
 2/13 anonim ***** válasza:
81%

"Jelen esetben egy Suzuki Wagon R+ról van szó."

De mivel hasonlítanád össze?

Egyébként a fogyasztást ezer másik dolog is befolyásolja, pl. maga a motor, így csak általában tudod a két autó fogyasztását összehasonlítani, de hogy mennyire befolyásolja ez vagy az a tényező, azt nemigen tudod kihámozni.

ma 12:24
 3/13 anonim ***** válasza:
73%
Minél kevésbé áramvonalas és minél nagyobb a homlokfelület, nagyobb sebességnél annál drasztikusabban nő a fogyasztás. De a városban ennek
ma 12:43
 4/13 anonim ***** válasza:
73%
*nem lesz jelentősége. De csak városban!
ma 12:44
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokat számít a légellenállás. Én például azt is észrevettem, hogy ha a tetőablak bukóra van nyitva, az a pár centi plusz is kb fél literes eltérést jelent a pillanatnyi fogyasztásban 130 tempomatnál.

Bár én sem értem a kérdést, ha nincs összehasonlítási alap. A WagonR magas és dobozos, egy Swifthez képest többet fogyaszt nagyobb tempónál.

ma 12:55
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Sokat.

[link]

"A Pininfarina CNR E2 a bizonyíték rá, hogy a hagyományos szedánforma is lehet hatékony, ha megszabadítják a kiálló részletektől és vastag illesztésektől. A motor 78 lóerős volt, a végsebesség 205 km/h."

ma 13:03
 7/13 A kérdező kommentje:

2/6

Suzuki Ignissel hasonlítanám össze például, mert az hasonló bódé. Az Ignis 10 cm-el alacsonyabb, gondolom akkor a válaszok alapján, hogy az a 10 cm is nagyon sokat számít?

ma 13:30
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem pont az nem sokat számít.
ma 13:32
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Ignissel? Hát egyiknek sem túl jó az aerodinamikája. De nem is arra lettek tervezve. Ezek elsősorban városi autók.
ma 13:35
 10/13 A kérdező kommentje:
Igen, persze. Csak vidéken laknak a nagyszülők, ami azt jelenti, hogy 2 hetente 1x autópályán lenne használva az autó. Ezért kérdeztem csupán, egyébként nem lenne rendszeres pályázásra használva. Szerintem az a 2 hetente 1-1,5 óra pálya simán bírható lesz akkor.
ma 13:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!