Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jövőhéten lesz a forgalmi...

Jövőhéten lesz a forgalmi vizsgám, de úgy érzem hogy nem fog menni... Mitévő legyek?

Figyelt kérdés
December 6.-án lesz a forgalmi vizsgám, igazából annyira nem akartam erőltetni még a vizsgát, az oktatóm írt ki 1 hónappal ezelőtt... Akkor még úgy gondoltam hogy lesz időm még felkészülni. Erre most itt vagyok és érzem hogy ez gyakorlatilag lehetetlen lesz számomra. Legnagyobb gondom az elindulás, az nem mindig megy.. Olyankor összezavarodok teljesen, onnantól kezdve K.O. Ma csináltunk egy "próbavizsgát", de lefulladtam a lámpánál és utána már csináltam mindenféle hülyeséget, még olyant is amit amúgy nem szoktam.. Oktató is mondta hogy mit bénázok, meg hogy eddig mindig szépen körülnéztem meg indexeltem, most miért nem azt csinálom amit eddig? Azt is említette hogy az a baj hogy nem mondom vissza neki amit mond/tanít (nem tudom hogy miért segítene az rajtam.) Félreértés ne essék,nem az oktatómat szeretném elhordani mindennek, amúgy viszonylag rendes és nem ordítozik. Az 580 km-be is "belesegített" mondván hogy nem szeretne velem vetetni plusz órákat. Összesen 35 órám lesz. Még 3x megyek vezetni a vizsgáig. Tanácstalan vagyok, nektek mi a véleményetek erről, mik a tapasztalataitok?
2022. nov. 30. 21:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

#10 Igen, sajnos én is ezt hallom szinte mindenkitől, aki Budapesten jogsizott. Én Szolnokon csináltam, egyszer óvatosan rákérdeztem, oktatóm mondta, hogy meg lehet próbálni, ha el sem akarom kezdeni a vizsgát. Viszont a motoros jogsit Pesten csináltam és ott gondolat szintjén sem merült fel.

#3 Szerintem (sajnos) pont nem számít, hanyadjára mész át, hány pótórát veszel, mert a közlekedés nagyon nem olyan, mint amit vizsgán elvárnak. A vizsgán egy cintányéros majom is át tud menni, annyi az elvárás, hogy az autó kezelése ha darabos is, ne foglalja le a fókuszt, és tudjál 60 percig mindenre figyelni az úton. Tök mindegy, hogy elsőre van meg, vagy 15 pluszórával harmadikra, friss jogsival vezetni úgy-ahogy tud az ember, közlekedni meg majd megtanul (a tapasztalatom az, ha kimegyek az útra, hogy a többség később sem tanulja meg). Nekem elsőre lett meg, de azért ott ült mellettem apám addig, amíg öcsémnek nem lett meg a jogsija, és nem is engedett ki országútra egyedül/anyámmal, amíg nem tanított meg normálisan előzni, felismerni helyzeteket-szándékokat stb. Ezt pedig egyáltalán nem fogják megtanítani akkor sem, ha valaki 100 órát vesz.

2022. dec. 1. 10:53
 12/26 anonim ***** válasza:
Nekem 6-án a C+E forgalmi vizsgám lesz, drukkoljunk egymásnak.
2022. dec. 1. 11:12
 13/26 anonim ***** válasza:
#11: Én meg olyan autósiskolába is jártam, ahol az nem merült fel, hogy egyáltalán levezesse az ember a kifizetett órákat. Az is a kenőpénz része volt. Érdekes, hogy én főleg ilyenekkel találkoztam, nem a végtelenül tisztességes oktatókkal és vizsgabiztosokkal...
2022. dec. 1. 11:26
 14/26 anonim ***** válasza:
#13 Akkor tényleg a helye válogatja. Szolnokon van egy vizsgabiztos, aki elvisz két telezöld bal kanyarba, meg egyirányúból bal kanyarba, és utána kezdődik a vizsga - mondjuk olyan is van, aki eggyel több vizsgalap közül húzat, és ha a jokert húzod, te választod ki, melyik útvonal, de megkenni őket nem lehet. Motoros jogsinál meg szamárlétrán kellett a rutint teljesíteni, ráment bő 30 órám, cserébe mivel B jogsi amúgy is volt forgalmi vezetésnél ott sem kellett levezetni minden órát, csak a kilométert, viszont nem is kellett kifizetni azt, amit nem vezettem le.
2022. dec. 1. 12:10
 15/26 anonim ***** válasza:
13-as, és ez hány évvel ezelőtt volt, azt is megmondod, légyszi?
2022. dec. 1. 12:14
 16/26 anonim ***** válasza:
#15: 2 éve.
2022. dec. 1. 12:17
 17/26 anonim ***** válasza:
#15 Én meg #14 és néhány korábbi vagyok, a B-t 11 éve csináltam (vizsgabiztosok azóta is ugyanazok), A-t idén.
2022. dec. 1. 15:00
 18/26 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenki válaszát, nagyon jól estek. <3

#12 Sok sikert kívánok neked, remélem mindkettőknek sikerülni fog.. :)

2022. dec. 4. 14:58
 19/26 anonim ***** válasza:

Ma van 6.

Kérdező, mi lett végül, sikerült?

2022. dec. 6. 17:10
 20/26 robetko válasza:
Kérdező itt vagy,hogy sikerült?
2022. dec. 6. 20:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!