Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire megbízható az Opel...

Mennyire megbízható az Opel Insignia?

Figyelt kérdés

A közeljövőben szeretnek újabb autót vásárolni.

Jelenleg amiket nézegettem azok az Opel Insigniak.

Az egyik egy 2017-es, 1.6 Grandsport, amely 136 LE-s, a másik egy 2018-as, 2.0 Grandsport.

Városi, vidéki használatra lenne használva.

Mennyire jók ezek az autók?

Illetve ahogyan képeken néztem eléggé nagy méretűek.

Mennyire könnyű egy ilyen autóval városban szaladgálni?

Illetve parkolni. A legtöbben, amit néztem az egészben van radar, illetve kamera. Elegendő ez?

Előre is köszönöm mindenkinek a választ!

2022. nov. 29. 22:09
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
35%
Így van elkell fogadni, hogy az Opel mára egy fos lett.
2022. dec. 6. 22:58
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, hogy bárki bármit ír, akár pro, akár kontra, minden válasz le van pontozva...
2022. dec. 7. 07:23
 23/27 anonim ***** válasza:
27%

Nekem volt a régi "A" Insigniából is 2 évig egy ferdehátúm a rettegett 2.0 CDTI A20DTH betegágy motorral. Az autót szerettem, 80.000 km-t mentem vele mikor lecseréltem egy újabb 2016-os Sports Tourerre. A csapágy probléma engem is némán és "látható v. hallható" jel nélkül ért. Vételkor ellenőriztük hibátlan volt, eladás előtt is szerettem volna korrekten meghirdetni és ott már halálán volt a motor. Ezen kívül az autón a kopó/ fogyó alkatrészeken kívül 80.000 km alatt semmit nem kellett piszkálni.

Az új 2016-os 1.6 CDTI motorossal sem volt (eddig) bajom - 198.700 km van benn a mai nap és eddig ami zsebbenyúlós volt, az a klímakompresszor+klímahűtő; kuplung+ kettőstömegű csere. Ennyi megtett kilóméternél ez szerintem belefér. A méretét könnyű megszokni (közel 5 méter!) és a parkszenzor kamera nélkül is elegendő, a kamera már csak hab a tortán. Városban szaladgálósnak ugyanakkor nem szeretem, mert a legtöbb parkolóhelyre ahova egy "átlag" méretű autó pl.: Golf, Astra, Avensis befér, oda jó játék besakkozni a bálnát. A bevásárlóközpontok szűk felfestései közé ha szépen beállok biztos, hogy a mellettem beszálló nekivágja az ajtót ahogy bepréseli magát... A helykínálat, kényelem, teljesítmény bőven elég ha nem versenyezni akarsz és csak max. 1 gyerek + asszony + opcionális kutya szállítására keresel autót. A csomagtartója verhetetlen a kupénak és az ST-nek is... egy óriási gödör... :)

2023. jan. 24. 13:12
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
#23, akkor szerencséd volt, hogy nem ért utol az 1.6cdti-k láncfeszítő patron problémája! Főleg, ha 2016-os! 2020-21-től rakják a patron alá az olajvisszafolyás gátló plusz tömítést, így már nincs vele gond. Tehát nem kell ettől rettegni. De mivel a váltó oldalon van a lánc, hogy hozzáférj, mindent is bontani kell, nem kevés munkadíjért. Nekem garanciában csinálták, mikor 28.000!!! km volt az autóban.
2023. jan. 24. 17:08
 25/27 anonim ***** válasza:
#23 vagyok - eddig megúsztam. Szerintem nagyban közrejátszik, hogy az autót 99%-ban hosszútávra használom. Relatíve kevés a hidegindítás, ha beülök minimum egy "párszázast" letekerek és nem hallgatok a gyári előírásra a 30 ezres olajcseréről, 10-12 ezrenként ledobom és gyárit kap :) Ez biztos a hajtás/váltó/ vezérlés szempontjából kíméletes. Idén tervezem lecserélni, bár az utód még nem tiszta mi lesz...
2023. jan. 26. 09:26
 26/27 anonim ***** válasza:
#24 vagyok. Én sem városi két sarokra futkosásra vettem dízelt. 230 km-re ingázok vele autópályán, közben meg garázsban pihen. Városban busszal járok (munkáltatómtól kapok bérletet), vagy jó időben biciklivel. Első olajcserém 4000 km-nél volt, utána 15.000-nél. Elgurultam újabb 13.000 km-t majd egyik pillanatról a másikra minden előjel nélkül elkezdett menet közben is zakatolni. A márkaszerviz kérdés nélkül azonnal rámondta, hogy garanciális csere.
2023. jan. 26. 11:35
 27/27 anonim ***** válasza:
Ja, meg van állófűtésem is, tehát gyakorlatilag soha nem indulok hideg motorral. Most tartok 49.000 km-nél. Ez alatt pontosan meg tudom mondani, hogy hány indítás volt. Ez enyém sem bevásárlókocsi meg ovijárat.
2023. jan. 26. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!