Mennyire megbízható az Opel Insignia?
A közeljövőben szeretnek újabb autót vásárolni.
Jelenleg amiket nézegettem azok az Opel Insigniak.
Az egyik egy 2017-es, 1.6 Grandsport, amely 136 LE-s, a másik egy 2018-as, 2.0 Grandsport.
Városi, vidéki használatra lenne használva.
Mennyire jók ezek az autók?
Illetve ahogyan képeken néztem eléggé nagy méretűek.
Mennyire könnyű egy ilyen autóval városban szaladgálni?
Illetve parkolni. A legtöbben, amit néztem az egészben van radar, illetve kamera. Elegendő ez?
Előre is köszönöm mindenkinek a választ!
Hulladékok sajna. Méretéhez képest gyenge motor, rossz konstrukció, rossz felfüggesztés, ráadásul a nagy része agyonhajtott céges kocsi.
A parkolás szerintem nem nagy dolog vele, főleg ha normális felszereltség van benne.
Ha a kukásautó be tud menni minden utcába akkor valszeg az Insignia is :D
A beltér az nagy és szerintem baromi jó, kényelmes is. Nálam a futóművel sincs gond és a motor sem gyenge (összkerekes OPC line 2.0 260 ló ).
Ezeket leszámítva viszont tényleg hulladék. Nálam szelepfedél tömítés/ragasztás csere volt, garanciában, KÉTSZER- megint könnyezik :D
Váltó oldali főtengelyszimering csere ( khm 3 éves autónál...). Random elektronikai gondok. Este kiírt minden létező verézlőegységet hibának, kértem időpontot a márkaszervízbe, két nappal később amikor vittem akkor 0 hibajelzés és minden tökéletesen működik... :D
Egyszer a pályán belső sávban csinált ilyet, le tudtam jönni a pályáról, az autó leállítás után se kép se hang és nem indult többet. Két hetet matekoztak a szervízben rajta...
Most 5 éves, egy éve nincs rá gari. Ha megint előjön valami akkor felgyújtom a fszomba :D
Na de neked a 260 lovas széria van, de itt a 136 lovas van terítéken. Próbáltál már egy akkora hajót, klímával, dombnak felfele felgyorsítani ekkora motorral? Nem élmény :D
(Előző vagyok)
Lóerő alapján gondolom dízeleket nézel, én az 1.6-ot ismerem csak felületesen, a rövid élettartamú és csak sok munkával - jó drágán - cserélhető vezérműlánc miatt nem kifejezetten ajánlanám. Ha esetleg néztél más típusokat, írd be azokat is, könnyebb lenne összehasonlítani, hogy melyikkel jobbak/rosszabbak az esélyeid
Hát még jót én se hallottam róla.
A főnöknek volt 1.8 motorral, de úgy járt vele mint a rendőrök amikor leskelődnek az utcában, 30-cal.
Azért kíváncsi lennék, hogy az itt fikázók, hány százalékának van konkrét tapasztalata B!!! Insigniával és nem csak megszokásból írt, hogy azt hallottam a volt kollégám sógorának a nénikéjének a garázssori szomszédától, hogy az A Insignia kaki, akkor a B is csak az lehet! Mint ahogy az Astra a mai napig az emberek 80%-ának csakis F, maximum G széria lehet. Az Insignia is csak A lehet. Jól mutatja az is, hoyg az egyik hozzászólásban emlegetett 1.8-as motor sosem volt B Insigniában. Évtizedeknek kell eltelnie hogy a köztudat haladjon egy kicsit a korral.
A-hoz céges autóban volt szerencsém. Valóban nem nyűgözött le. Kívül nagy bumszli, belül szűkös, nem tágasabb egy Astránál. És nehéz volt mint a sár. 1.6T benzines motorral hajtottam és bizony nem volt túl virgonc.
A B nagyon sokat fejlődött. Saját autómként egy Astrából ültem át bele. Külsőre-belsőre nagy a fejlődés az előző szériához képest. Egyértelműen tágasabb, kényelmesebb. Én 2.0 biturbós motorral vettem, szerintem kellően dinamikus. Az 1.6 cdti is elég lehet ha nem akarsz mindenkit letolni az útról és nem akarsz emelkedőn fölfelé is azonnal kilőni. Gyenge pontja ennek a motornak valóban a vezérlés láncfeszítője. Márkaszervizekben már évet óta építik be a feszítőpatron alá egy olaj-visszafolyásgátló tömítést, amivel kiküszöbölhető az indításkori lánccsörgés. Ha ennek a beépítése már megtörtént, nem rettegnék ettől a motortól sem.
Összességében a típusról el tudom mondani, hogy nem egy hűha világ legjobb autója, vannak gyenge pontjai. És messze nem prémium, vagy felső kategória. Ahhoz köze nincs. Az átlagnál viszont semmivel sem rosszabb. Az enyém 4 éve van meg, jó nyilván újonnan vett autóra vigyáz is az ember. Eddig nem volt vele semmi gondom. A formája ma is kifejezetten tetszik. A belterébe pedig azonnal beleszerettem. Kényelmes, szeretem vezetni. Nincs vele semmi gondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!