Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzint tankolt dízel helyett,...

Benzint tankolt dízel helyett, mekkora a kár?

Figyelt kérdés
Tankolás után párszáz métert ment vele, aztán leállt az autó, be sem indult utána. Seat Altea XL 1.9 TDI. Úgy tudom ebben a nagynyomású rendszerben iszonyatos károk keletkeznek, ha rossz minőségű, vagy nem belevaló üzemanyag kerül bele. Mik mehettek tönkre benne? Legrosszabb esetben mennyibe fog kerülni megjavíttatni?

2022. nov. 18. 19:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
65%

És kit érdekel, hogy mi fordulhat elő, hol? Miért nem azt írod, hogy a tankerhajók motorjában nem tesz kárt. Ugyanolyan fölösleges infó.

Legyen típusismereted, vagy maradj csöndben.

A pd jobban viseli a benzint. A tandempumpába nem szokott kárt tenni, viszont a 4 pd elemet hazavágta. Bontott pd elemekkel 200k-ból megvan a mutatvány.

2022. nov. 19. 07:06
 12/15 anonim ***** válasza:
86%
1.3 CDTI motornak kutya baja sem lett tőle. Leszívtuk, felöntöttük tiszta gázolajjal, beindult és azóta is gond nélkül működik.
2022. nov. 19. 07:27
 13/15 anonim ***** válasza:
21%
Tetemes a kár. Ha régi autó, akkor érdemes mérlegelni a cseréjét javítás helyett.
2022. nov. 19. 08:30
 14/15 desperadó válasza:
0%
én mb,w212- 350 cdi -be raktam benzint! kb. 25km-t mentem vele 200km/h felett,amikor csattogva megállt.... hoztak 20liter g.olajat és egyből elindult! tele tankoltam , semmi baja nincs!!! akkor azért beizzadtam, de megúsztam.....
2022. nov. 21. 01:11
 15/15 anonim válasza:
0%

Fú bazdmeg benzin helyett dízelt.

Hülye vagy az kompletten úgy szét basztad hogy az a motor gatya

2022. nov. 21. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!