Benzint tankoltam dízel helyett véletlenül, mit tegyek?
Tankból leengedni az anyagot az első csatlakozásnál, teletank gázolajjal, fellazítani a nyomócsöveket, "légteleníteni", amíg tisztán gázolaj nem jön ki.
Némi benya, ha marad a tankban, nem is baj, sokan raknak a gázolajhoz.
1: Nem indítottam be szerencsére, időben kapcsoltam. Egyből vitettem tréleressel a szervizbe
A szerelőmet megkérdeztem, hogy ő hogyan fogja kiszedni a benzint belőle, elmondta, hogy direkt ilyen esetekre van neki ac pumpa amivel ki tudja teljesen üríteni a benne maradt gázolaj-benzin keveréket illetve mondta, hogy tesz bele új gázolajszűrőt. Gondolom, mivel szerelő ez is egy megoldás, a tankot nem mondta hogy le kéne szedni.
6: Amit itt leírtam hogy a szerelőm hogy akarja megoldani az egy járható út lehet esetleg? A telitankot mondta, hogy tankoljam tele gázolajjal majd, kiszívja a benzint belőle, új gázolajszűrő és mehet tovább.
8: Nem indítottam be természetesen, időben kapcsoltam, ezt fogja csinálni a szerelő amit írtál, leüríti a tankot, gázolajszűrőt cserél és feltölti 5000-ért gázolajjal én pedig egyből onnan kihajtok egy benzinkútra és telitankolom
9: Én is hallottam egy másik szerelőtől hogy tankot leszedni akkor eredményeseb meg minden, de akihez viszem csak leszívja, ez valamivel olcsóbb is és gyorsabb módszer is szerencsére
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!