Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzint tankoltak és még...

Benzint tankoltak és még mentek is vele. Ilyenkor mi a teendő?

Figyelt kérdés

Kölcsön adott autóról van szó. Mielőtt visszahozták, teletankolták a tartályt, de utólag derült ki, hogy benzint nyomtak bele.

A hiba ma reggel derült ki, amikor indítani akartam, de az istenért sem indult, majd miután nagy nehezen elindult megértem vele menni, mert furán járt a motor. Felhívtam mit csináltak vele, így derült ki a turpisság.

Természetesen kiszívtam, amennyire tudtam és pótoltam dízellel, de még mindig dadog, lefullad, nem akar jól járni a motor. Lehet, hogy károsodott valami a motorban is?

2021. márc. 14. 15:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
75%
Szakszerviz teljesen le tudja csapolni az üzemanyagrendszert + üzemanyag-szűrő és olajcsere is kötelező ilyenkor. Komolyabb károsodás nem valószínű, ha ezeket időben elvégzik.
2021. márc. 14. 16:14
 2/18 anonim ***** válasza:
89%

Én biztosan NEM itt kérdezősködnék, hanem autóorvoshoz :D ,azaz autószerelőhöz vinném.

Adott esetben, ha még új kocsi, akkor szakszervízbe, elmondva az igazságot(úgyis kiderül)

2021. márc. 14. 16:15
 3/18 anonim ***** válasza:
30%
Olaj csere aztán minek???
2021. márc. 14. 16:22
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Milyen motorról van szó pontosan?

Egy modern, PD vagy Commonrail dízel üzemanyagellátó rendszerbe fél liter benzin is százezres károkat okozhat, nem hogy egy teli tank.

Ha nem indították volna el azóta, hanem egyből le van engedve és átmosva a tank akkor elég lenne ez, így hogy azóta ment is, több mint valószínű hogy károsodott valamelyik egység (magasnyomású pumpa, injektor...)

2021. márc. 14. 16:26
 5/18 anonim ***** válasza:
83%
#3: Részecskeszűrő miatt, így a már befecskendezett és olajba hígult benzin sem jut el a DPF-ig.
2021. márc. 14. 16:27
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Van egy örök igazság.

Pipát, bicskát, asszonyt és autót nem adunk kölcsön.

2021. márc. 14. 16:27
 7/18 A kérdező kommentje:

2017-es Sprinter. Újonnan vásárolt. Nem értek hozzá, hogy milyen motor van benne, azon kívül, hogy dízel.

Szóval akkor mindenképpen hívjak szerelőt, mert ezt házilag nem tudom helyrerakni? Ha több kanna dízelt öntenék bele hígításképpen, akkor sem javulna meg? Az a baj, hogy tankolás óta vagy 100 km-t mentek vele és büdös szót nem szóltak, hogy baj van. Én meg így nem merek már vele furikázni. Beindítás után egyből ingadozik az alapjárat, gázadásra fulladozik. Üzem melegen nem tudom hogy viselkedik, nem mertem annyit várni vele.

2021. márc. 14. 16:33
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

2017-es az már biztos commonrail.

Csodálom hogy 100km et ment egyáltalán így. Ezekbe a rendszrekbe pár liter benzin is többszázezres, ha nem milliós kárt okoz, magasnyomású pumpába, injektorokba. Eleve a magasnyomású pumpát pl. a gázolaj keni, a benzinnek nincs kenőképessége tehát hamar tönkremegy. Az ü.a. rendszerben lévő szennyeződéseket is fel tudja oldani, ez az ilyen századmiliméteres illesztésű injektorba bekerülve azt is tönkrevágja.

Szóval ebbe már hiába tankolsz akármit vagy pucolod, komoly mechanikai károk keletkeztek az ü.a. ellátórendszerbe.

2021. márc. 14. 16:45
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Szegény Merci, megölték. :( ki tankol benyát egy furgonba??
2021. márc. 14. 16:49
 10/18 A kérdező kommentje:
#8 És ezt mennyi lesz kijavítani??? Héten felhívom a szervizet mi legyen!
2021. márc. 14. 16:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!