Benzint tankoltak és még mentek is vele. Ilyenkor mi a teendő?
Kölcsön adott autóról van szó. Mielőtt visszahozták, teletankolták a tartályt, de utólag derült ki, hogy benzint nyomtak bele.
A hiba ma reggel derült ki, amikor indítani akartam, de az istenért sem indult, majd miután nagy nehezen elindult megértem vele menni, mert furán járt a motor. Felhívtam mit csináltak vele, így derült ki a turpisság.
Természetesen kiszívtam, amennyire tudtam és pótoltam dízellel, de még mindig dadog, lefullad, nem akar jól járni a motor. Lehet, hogy károsodott valami a motorban is?
Hát így látatlanba nem tudjuk, mi és milyen mértékbe károsodott.
De több százezres végösszegnél kevesebbre ne számíts.
Egyébként ha nem garanciás a kocsi, akkor ne a márkaszervízd hívd, hanem valami független, dízelmotorokra specializálódott szakit. Úgy se lesz olcsó, de talán valamivel jobban kijössz mivel ők általába csak azt cseréli amit tényleg kell, nem mint a márkaszerviz hogy akkor kb. fél kocsit kicserélik. Meg nem feltétlen mindenből gyári újat tesz bele, lehet felújítottat vagy jó minőségű utángyártottat.
Tehát fogalmad sincs hogy milyen motor azon kívül hogy dízel mert nem értesz hozzá de otthon szívogatod le az üzemanyagot és otthon akarnád megcsinálni??Akkor nagyon hlye vagy ha olyanhoz nyúlsz amiről gőzöd nincs,ez annyira tipikus,fogalma sincs mit csinál de gyorsan otthon neki kell állni okosba szerelgetni a páréves autót...
A szervíz mondja majd meg mi a helyzet de szerintem számíts a legrosszabra és keményen verd le azokon akiknek kölcsönadtad
Hát szerintem 4-500e Ft ha olcsóbb helyet keresel.
Ha vétlen atmosas után működne akkor is olyan a károsodás hogy pár 10e km után hozzá kell nyúlni. Így a fél milliót írd fel nyugodtan
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!