Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit okoz az autónak ha dízel...

Mit okoz az autónak ha dízel autóba benzint tankol valaki?

Figyelt kérdés
Milyen károkat csinál, mennyi idő alatt, kb hány km megtétele után jelentkezik hiba, ha valaki véletlenül a bizel autóba benzint tankol.? Hogy lehet ellenőrizni, hogy az autóba most benzin vagy gázolaj van?
2020. ápr. 19. 23:00
 1/10 anonim ***** válasza:
23%
A benzin nem ken, adagolót pillanatok alatt tönkrevágja, de a modern dízelek esetében sem használ, ahol ugyanúgy szükség van a gázolaj kenési képességeire.
2020. ápr. 19. 23:07
 2/10 anonim ***** válasza:
34%
Régi lepukkant 405 ös peugeotnál láttam már olyat hogy félretankoltak, leállt, majd leengedte, tett bele 20 liter olajat, aztán addig tologatták meg húzták míg beondult. Egy darabog még használta az ember itána. Azért egy cdi-bel vagy újabban nem kísérleteznék.
2020. ápr. 19. 23:07
 3/10 anonim ***** válasza:
24%
Ja, azt kifelejtettem, hogy kikanyarodtunk a kútról, és meg is állt az autó. Az ember észre sem vette, hogy rosszat tankolt, csak beleszagoltam a tankba, akkor vettem észre hogy nagyon benzinszaga van
2020. ápr. 19. 23:09
 4/10 anonim ***** válasza:
24%

A common railt elég alaposan hazavágja. A nagynyomású szivattyú kenés nélkül szétkopik, majd a leváló fémrészecskék tönkreteszik a teljes üzemanyagellátó-rendszert. Simán lehet gazdasági totálkár.

Persze attól is függ, hogy milyen arányban lett tankolva és mennyit mentek vele.

2020. ápr. 19. 23:19
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
A tünetek ,kopogás fehéres füst,ha kevest ment ,tisztítás és ok,nem lesz gond.
2020. ápr. 20. 06:36
 6/10 D. Brasco ***** válasza:
13%
A varosi legendákkal ellentétben a dízel auto nem tud üzemelni benzinnel....be sem indul vele......ha dizelbe benzint tankolsz kb addig tudsz vele menni amig ki nom fogy a gazolaj a a vezetékekből,ahogy a benzin eléri a befecskendezőt le is áll.......
2020. ápr. 20. 07:51
 7/10 A kérdező kommentje:
Akkor kB 20 km t biztosan nem tudtam volna megtenni vele, ugye?
2020. ápr. 20. 08:09
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a gyors válaszokat! Sokat segítettek!
2020. ápr. 20. 08:10
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Hanyas mtz?

Csak úgy kérdezem,nem lesz eladó?

Képet mutatsz róla? ,érdekelnek az ilyenek, falusi vagyok.

2020. ápr. 20. 08:13
 10/10 anonim ***** válasza:
74%
Nekem az X20DTH motor engedi a benzint, de legfeljebb 50%-os keverési aránnyal.
2020. ápr. 20. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!