Elsőbbségadás szabályok megértése?
Még márciusban sikerült a Kresz vizsga. Akkor nagyon jól mentek az elsőbbség adásos feladatok. Júniusban kezdtem vezetni, de oktatóváltás miatt majd december elején lesz a forgalmi vizsgám.
A legnagyobb gondom az elsőbbség adás. Nézek youtubeon videókat, átnéztem újra a könyvet, de éles helyzetben nem megy, nem tudom eldönteni a sorrendet. Ha olyan helyen megyünk, ahol már voltunk párszor, felismerem, hogy jobbkezes utca, de új helyen nagyon bizonytalan vagyok.
Van esetleg tippetek hogyan tudnám megérteni az elsőbbségadás szabályait?
Köszönöm
#21 Továbbra is baromságról beszélsz. Hiszen ha már ott van akkor igenis elengedhetetlen és használni való. Azért van ott.
Attól, hogy kamionban, dobozos kocsiban fizikai akadálya van a középső tükör használatának, attól még átlagos személyautóban a használata fontos és elengedhetetlen. Hiszen plusz egy tájékozódási eszköz.
Ez nem hülye tanács mégis mi a pék retkes f-száért lenne hülye tanács hogy használ a tükröt ami azért van ott, hogy használd? :D
Továbbra is azt csinálod mint eddig, generálsz egy nem létező problémát hogy legyen min lovagolnod.
Ráadásul megint ferdítesz össze vissza, mert egy szélsőséges érveléssel (elengedhetetlen) próbálod védeni a saját szélsőséges állításodat (sminkelésre való)
Miközben a valóság egyszerűen nem ez. A valóság az, hogy azért van ott, hogy használd, mert segíti a tájékozódásodat. Ez egyszerű tény amit meg te állítasz az szimplán csak orbitális baromság.
Elsőbbségadás kereszteződésben. A következő kérdéseket kell feltenned magadnak ebben a sorrendben:
- láttál korábban főút táblát azon az úton, ahol mész?
- van lámpa a kereszteződésben?
- jobbra nézel: látsz neked szóló elsőbbségadás kötelező táblát?
- továbbra is jobbra nézel: látsz hátulról macisajtot vagy hatszöget jobbról a keresztező úton?
- továbbra is jobbra nézel: a jobbról keresztező út szilárd burkolatú?
- továbbra is jobbra nézel: a jobbról keresztező úton jön jármű?
Ennyi.
De közben pillants néha balra és előre is. Figyeld, hogy hallasz-e mentőt. Van-e villamossín? És ne üss el gyalogost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!