Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elektromos kézifék esetén is...

Elektromos kézifék esetén is meg lehet oldani a kézifékes elindulást, mint amit a tanfolyamon megtanultunk? Lejtőn sokszor jól jöhet.

Figyelt kérdés
Elektromos kézifék van a kocsimban, még nem próbáltam vele a lejtőn le és fel menni. Segítenétek, ezzel hogyan érdemes kivitelezni a dolgot?
2022. nov. 9. 23:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
65%
#7: gondolom te karburátoros, kézi szivatós autót vezetsz és kurblival indítod, ugye?
2022. nov. 10. 14:08
 12/17 anonim ***** válasza:

4-es vagyok.

Nem tudom a hátterét, de a Golfban (Meg akkor gondolom minden VW konszern autóban ebből az időszakból) Így működik:

Kézifék:

Automatikusan kiold ha elindulsz, illetve automatikusan zár, ha leállítod az autót. Természetesen ezt kézzel is tudod üzemeltetni, felül lehet írni az autó döntését.

Visszagurulásgátló:

Megállok, egy kicsit erősebben benyomom a fékpedált, ekkor aktiválódik a visszagurulásgátló, amit a műszerfalon is jelez egy ikon. Ekkor levehetem a fékpedálról a lábamat, ő addig nem fogja engedni az autót elgurulni, amíg a kuplung a fogásponthoz nem ér. Ha 5 percig van piros, akkor 5 percig tartja.

2022. nov. 10. 14:18
 13/17 anonim ***** válasza:

#12, de akkor közben végig állsz a kuplungon? Vagy amikor benyomod hogy sebességben rakd a váltót, akkor benyomáskor nem old a féked, csak felengedéskor? Ebből az is következik, hogy mikor féknyomással aktiválni akarod, előtte a kuplungod már felengedett állapotban kell hogy legyen. Hogy tudja, hogy nem indulsz, csak üresbe tett váltónál nem akarsz végig percekig állni a kuplungon.

Biztos ez is megszokható. Amikkel eddig tapasztalatom volt (nem VW), azok nem így működtek.

2022. nov. 10. 14:53
 14/17 anonim ***** válasza:

EZt figyeli. Ha üresben van, és úgy engeded fel a kuplungot, akkkor természetesen nem old ki. Viszont én megállás előtt mindig kirakom üresbe amúgyis.

Tehát nem kell a kuplungon állni, az nagyon nem tenne jót a kinyomócsapágynak :D

2022. nov. 10. 14:56
 15/17 anonim ***** válasza:

#7: az a baj, hogy már alig tudsz venni autót manuális kézifékkel (az elektromos is bowdenes

Tudom azért nem veszek új autót.

11-es: és ha igen akkor mi van? Irigykedsz mert van aki tud vezetni?

2022. nov. 10. 19:21
 16/17 A kérdező kommentje:
Húha. Köszönöm, hogy ennyien írtatok. Rögzítem az agyamban az itt olvasottakat és próbálok ismerkedni az autóval. Köszi!
2022. nov. 10. 19:43
 17/17 anonim ***** válasza:
0%
Jó ismerkedést én maradok a csajoknál, sziasztok.
2022. nov. 10. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!