Elektromos kézifék esetén is meg lehet oldani a kézifékes elindulást, mint amit a tanfolyamon megtanultunk? Lejtőn sokszor jól jöhet.
4-es vagyok.
Nem tudom a hátterét, de a Golfban (Meg akkor gondolom minden VW konszern autóban ebből az időszakból) Így működik:
Kézifék:
Automatikusan kiold ha elindulsz, illetve automatikusan zár, ha leállítod az autót. Természetesen ezt kézzel is tudod üzemeltetni, felül lehet írni az autó döntését.
Visszagurulásgátló:
Megállok, egy kicsit erősebben benyomom a fékpedált, ekkor aktiválódik a visszagurulásgátló, amit a műszerfalon is jelez egy ikon. Ekkor levehetem a fékpedálról a lábamat, ő addig nem fogja engedni az autót elgurulni, amíg a kuplung a fogásponthoz nem ér. Ha 5 percig van piros, akkor 5 percig tartja.
#12, de akkor közben végig állsz a kuplungon? Vagy amikor benyomod hogy sebességben rakd a váltót, akkor benyomáskor nem old a féked, csak felengedéskor? Ebből az is következik, hogy mikor féknyomással aktiválni akarod, előtte a kuplungod már felengedett állapotban kell hogy legyen. Hogy tudja, hogy nem indulsz, csak üresbe tett váltónál nem akarsz végig percekig állni a kuplungon.
Biztos ez is megszokható. Amikkel eddig tapasztalatom volt (nem VW), azok nem így működtek.
EZt figyeli. Ha üresben van, és úgy engeded fel a kuplungot, akkkor természetesen nem old ki. Viszont én megállás előtt mindig kirakom üresbe amúgyis.
Tehát nem kell a kuplungon állni, az nagyon nem tenne jót a kinyomócsapágynak :D
#7: az a baj, hogy már alig tudsz venni autót manuális kézifékkel (az elektromos is bowdenes
Tudom azért nem veszek új autót.
11-es: és ha igen akkor mi van? Irigykedsz mert van aki tud vezetni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!