Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Parkolás emelkedőn, lejtőn,...

Parkolás emelkedőn, lejtőn, hidegben?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam, hogy hidegben befagyhat a kézifék, ezért ne húzzuk be. Nagyon megoszlanak a vélemények, van aki behúzza és soha nem volt ilyen problémája.

Én szeretném elkerülni, viszont attól is félek hogy elgurul az autó egy emelkedőn/lejtőn. Ti hogyan csináljátok?:)

2022. nov. 7. 10:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

AZ a baj hogy minél kevesebbet van egy kézi fék használva annál inkább tele megy kosszal, rozsdásodik és ezért beszorulhat.

HAsználni kell álandóan és akkor sose lesz baja.

Ha meg van járatva akkor az jó.

2022. nov. 7. 13:50
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

#9 ha elektromos a kézifék akkor azt aztán rángathatod :D

#10 pont hogy a sebességben hagyás fogja legkevésbé megtartani, ha elindul a behúzott kézifékkel is, akkor megnyugodhatsz hogy sebességben is el fog indulni magától :D

2022. nov. 7. 14:19
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

#12: az elektromost is ki tudod engedni, majd újra behúzni párszor.

mondom hogy a sebességben hagyás biztonsági dolog, ha a kézifék meghibásodna, pl elszakad a bowden, mikor ott sem vagy

2022. nov. 7. 14:41
 14/15 anonim ***** válasza:

Melyik a rosszabb, ha 20 évente egyszer befagy kéziféked vagy ha elszabadul az autód és kárt, sérülést okoz?

Szerintem egyértelmű a válasz.

Az elektromos rögzítőfék sem tilt le 0 fok alatt, vajon miért?

De ha biztosra akarsz menni, akkor vegyél egy éket.

2022. nov. 7. 17:18
 15/15 anonim ***** válasza:
Én még nem láttam soha sofőrt jajveszékelni az autója mellett, mert az oda ragadt volna. Ellenben elgurulást láttam már többször is...
2022. nov. 7. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!