Hogyan kell emelkedőn/lejtőn parkolni?
Ugyanúgy, mint sík úton.
Nyilván óvatosabban egy kicsit. A végén kézifék, egyes vagy rükverc és a kereket kormányozd a járdaszegélynek.
Leírva nehéz tanácsot adni, hiszen ez gyakorlati feladat.
Kézifékes elindulást megtanította az oktatód? Mert az igen hasznos lenne! Emelkedőn kicsit könnyebb parkolni, mint lejtőn. Egyszerű párhuzamos paskolás, de megállásnál/ megálláshoz néha kell a kézifékes technika.
Érdemes olyan autóoktatót keresni, aki nem csak a pénzt szereti, hanem van hivatásszeretete is! Lehet venni órákat akkor is, ha már megvan a jogsid. Mivel, akkor már nincs benned vizsgadrukk, sokkal kellemesebb úgy tanulni, ill. tanácsokat fogadni szakembertől.
De tapasztalt autós ismerőssel is érdemes elmenni kicsit gyakorolni!
Nejem zuglóban, lényegében jelentős emelkedő és lejtőmentes helyen tanult vezetni. Neki is hasonló problémái voltak. Gyakorolt velem és egy barátunkkal is.
Én Budán tanultam vezetni. Nem csak komoly lejtőn, emelkedőn, de autópályán is többször voltam az oktatómmal. Télen tanultam. Amikor megjött a hó, illetve ónos eső esett, sorra mondták le a tanulók az órákat. Én viszont mentem helyettük is, plusz órákat vettem! Volt olyan alkalom, mikor fél napig vezettem ilyen pocsék időben. Az oktatóm nagyon profi és kedves volt. Mikor meglett a jogsim még pár alkalommal mentem hozzá. Nagyon hasznos volt!
Mikor megvettük életünk első telepjáróját egy off-road oktatóhoz és pályára is jártunk nejemmel. Hasznos és szuper "játék"! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!