Kötelező biztositasnál ez hogy van?
"ha interneten köti nem kell küldenie semmit mert az alkusz cég intézi"
Neten tudsz kötni magad is, nem kifejezetten csak egy alkuszcégen keresztül. Akkor viszont senki nem fogja helyetted felmondani a régit és lehet ebből gond.
Alkuszcéghez ha már be vagy regisztrálva, akkor egyszerűbb valóban. De a kérdező szerintem nem ezt kérdezte. Ha nem vagy beregisztrálva még, akkor egy kicsit macerásabb. Nyilatkozatokat ki kell nyomtatni, aláírni és beszkennelve visszaküldeni.
Volt már olyan tapasztalatom, hogy az alkuszcég oldalán magasabb lett a díjkalkuláció összege, mint ha közvetlenül én kötném a biztosító weboldalán. Ezért rá is kérdeztem az alkuszcégnél. (Nekem is egyszerűbb lett volna rajtuk keresztül váltani.) Telefonban ugyan azokat kérdezte az ügyintéző, mint ami a webes kitöltésben is van. Gondolom azt hitte, hogy hülye vagyok hozzá, hogy kitöltsem. Bediktáltam neki az adatokat és láss csodás kiderült, hogy nem én vagyok a hülye, hanem az ő rendszerük valóban magasabb díjat számol. Az okával kapcsolatban érdemben nem kaptam választ, csak a hápogás ment. Végül az lett a konklúzió, hogy akkor kössem meg egyénileg. Oké. Rákérdeztem, hogy ez esetben is intézik a régi biztosítás felmondását?! Hát a nagy lókukkert, ilyenkor azt is nekem kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!