Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha nincs befizetve a kötelező...

Ha nincs befizetve a kötelező biztositàs az autora ugy nem hasznàlhatom ugye?

Figyelt kérdés

Mert valaki azt mondja hogy van egy hónap türelmi idő hasznàlhatom ugyan ugy nem büntet meg a rendőr

Ezt nem hiszem hogy igyvan

2022. szept. 8. 16:43
 1/10 anonim ***** válasza:
58%

Egy perc türelem sincs rá.

Ki se mehetsz a kapun ha nincs rajta biztosítás.

2022. szept. 8. 17:01
 2/10 A kérdező kommentje:

Negyed êvente kapok csekket de most nem fizettem be időbe a legutolsó csekket ês nemis hasznàlom igy a kocsit

De valaki meg azt mondja hogy lehet nem szol a rendőr êrte mert van egy hónap türelmi idő

De sehol nem talàlok erről cikket hogy igaz lenne e

2022. szept. 8. 17:02
 3/10 A kérdező kommentje:
Szerintem sincs tűrelmi idő addig nem is hasznàlom
2022. szept. 8. 17:06
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem a rendőrtől kell félni, az, ha negbüntet, aprópénz.

Bármikor történhet baleset, és az a kellemetlen, ha biztosító azt mindja, fizesd ki a kárt, hisz a biztosítási díj nincs befizetve...

A félreértés abból adódik, hogy amikor vásárolsz egy autót, arra azonnal, még az elindulás előtt meg kell kötni a kötelező biztosítást.

Meg kell kötni, arra lehetőség van az interneten keresztül, a visszaigazoló email érkezésével a biztosítás érvénybe is lép.

Ott van az a bizonyos haladék, nem kell azonnal fizetni, majd postázzák a szerződést, azt követően kell kizetni.

Viszont, amikor az évforduló vége közeledik, már előtte időben kiküldik először a biztosítóváltás lehetőségére az értesítőt, majd a befizetendő összegről értesítenek.

Azon van a befizetés határideje is -az a datum, a lényeg.

2022. szept. 8. 17:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Kell. Adásvételi pillanatában online megkötöd, akár telefonról. Én legutóbb megvettem, hazavezettem, mivel 300m-re laktam egy kisváros szélén. Ha lett volna közben bármi, megszívtam volna. De amint megálltam vele otthon, be sem indítottam, amíg nem kötöttem meg online és nem jött egy letölthető pdf emailben.
2022. szept. 8. 17:12
 6/10 anonim ***** válasza:

Tehát van egy meglévő biztosításod, csak most elcsúsztál a fizetéssel?

60 nap a türelmi idő.

2022. szept. 8. 17:17
 7/10 A kérdező kommentje:

Igen van meglêvő biztositàs

De ha megàlitt a rendőr làssa egyből hogy nincs befizetve akkor azt mondanà nem gond van türelmi idő?

2022. szept. 8. 17:23
 8/10 anonim ***** válasza:
95%

Nem mondja. A befizetést nem látja, csak hogy van-e érvényes biztosításod.

Azt pedig 60 nap türelmi idő után mondják fel.

2022. szept. 8. 17:26
 9/10 A kérdező kommentje:

Jaa mostmàr êrtem

Köszönöm

2022. szept. 8. 17:27
 10/10 anonim ***** válasza:
Nincs mit.
2022. szept. 8. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!