Kötelező biztosítás megkötésére mennyi idő áll
rendelkezésemre a vételtől?
Figyelt kérdés
Vettem egy autót és az a kérdésem, hogy mennyi időm van a biztosítást megkötni rá, azt tudom, hogy egy nap viszont az a nap egy naptári napot jelent vagy 24 órát?
Tehát ha megvettem az autót (mondjuk) 10-én 19 órakkor viszont csak 11-én tudom megkötni a biztosítást mondjuk reggel 10-kor akkor jár bünti?
nincs egy nap megkötni - egy métert sem mehetsz vele biztosítás nélkül
most már telefonon meg lehet kötni
2022. aug. 12. 20:40
2/24 anonim válasza:
Már akkor is jár a bünti, mikor elindulsz vele haza az eladótól.
2022. aug. 12. 20:45
3/24 anonim válasza:
Azonnal meg kell kötni. A befizetésre van 60 nap türelmi idő.
2022. aug. 12. 20:46
4/24 anonim válasza:
Nem fognak nézni óra-percet a biztosítónál, csak,hogy nem aznap kötötted mikor vetted. Én 2 napot csúsztam vele, és 3700 forintra bünetett a biztosító.
2022. aug. 12. 21:05
5/24 anonim válasza:
Amint tudod, megkötöd. Nincs rá jobb megoldás.
2022. aug. 12. 21:07
6/24 anonim válasza:
Amint a közútra kimész vele, már kell lennie rajta érvényes biztosításnak.
Ha a rendőr nem ellenőriz és nem kerülsz balesetbe, akkor végülis semmi nem történik, csak minden fedezetlen nap után fizetheted majd a fedezetlenségi díjat, ami ilyen 1000 Ft körüli összeg (teljesítménytől függ)
Ha meg balesetet okozol, akkor a mabisz fizet a károsultnak, és később rajtad bevasalják.
2022. aug. 12. 23:25
7/24 anonim válasza:
Esküszöm nem értem mit lehet ezen lepontozni. Tegye fel a kezét, aki ha autót vásárol és mondjuk 5-öt elmegy nézni aznap, az mind az ötre előre megköti a biztosítást, hátha megveszi valamelyiket. Aztán egyiket sem veszi meg és hoppon marad... Na? Ki vállalja?
2022. aug. 12. 23:35
8/24 anonim válasza:
Ki mondta hogy előre, te toronyeszű?
Mikor aláírtad a szerződést.
Kb 10 perc, akár mobilról is.
És igen, azonnal kell ha ki akarsz vele menni közútra, és nem tréleren viszed haza.
2022. aug. 13. 00:09
9/24 anonim válasza:
Hát hetes, gondolom nem te vagy a legélesebb kés a fiókban.
Szerintem ezt a kommentedet is rommá fogják pirospacsizni, teljesen jogosan.
2022. aug. 13. 00:11
10/24 anonim válasza:
Ja, nyilván 10 perc... Kár, hogy helyszínen nem lehet ezt megkötni, hanem be kell ballagni érte a biztosítóhoz. Akkor otthagyod a vásárolt kocsit és furikázol oda-vissza fél napot egy nyamvadt biztosítás miatt? Sokkal egyszerűbb elhozni, aztán hazaérve egyből menni a biztosítóhoz. Rendőr nem fog belekötni, ha megállít és értelmesen elmagyarázod, hogy épp most vásároltad, mész biztosítani.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!