Elvesztettem az autóm egyik gyári kulcsát, ilyenkor a Casco kifizeti az új kulcsot, vagy hogy működik ez?
Azt biztos nem fizeti a casco.
Meg tudod rendelni márka kereskedésnél 25-30 ezer forint.
25-30e?! Milyen márkához ilyen olcsó?! 2005-öh H Astrámhoz volt évekkel ezelőtt 40e. És gondolom az árak azóta ott sem lefelé mentek.
Meg kell nézni mi van a Cascod szerződésében! Általában nem fizetik. Ha mégis, az önrészről se felejtkezz meg! Ha 100e Ft az önrész és 100e a kulcs, egy fillért nem kapsz, hiába állják szerződés szerint és fizetted rendesen a nem kevés biztosítási díjat.
A casco teljesen felesleges hülyeség.
Nem fog erre fizetni semmit.
"A casco teljesen felesleges hülyeség."
Tudom sokan nem értenek velem egyet, de ezt én is így gondolom. 22 éve van autóm. Vezettem céges kocsikat is, nem keveset. Nagyrészt Budapesten. Ez alatt egyetlen egy káreseményem sem volt. Se sajáthibás, se mástól eredő.
Cascom egy évig volt, a mostani autómra, amit újonnan vettem. A szalonban nagyon rábeszéltek én meg hagytam magam meggyőzni, hogy belefér, ha már új autót vettem.
120.000Ft volt a legolcsóbb ajánlat 4 éve éves előre utalással 10%/100.000Ft önrésszel. Kifizettem, persze ablakon kidobott pénz volt, mert nem volt károm. Következő évre ezt emelték volna 140.000-re az alkatrészárak emelkedésére hivatkozva. Na ez az, amit már nem voltam hajlandó kifizetni, lemondtam.
Nem vagyok egy kapkodó türelmetlen szeleburdi sofőr, nem egyszer védtem ki sikeresen más hülyeségeit. Bevásárlóközpontokban a bejárattól a lehető legtávolabb parkolok. Nem érdekel, ha két percet sétálnom kell. Munkahelyen udvart udvar van, otthon is garázs, nem az utcán éjszakázik a kocsi. Így lopástól sem félek különösebben.
Úgy vagyok vele, hogy ha lenne is valami nagyobb károm, akkor kifizetem a bankszámlámon lévő tartalékból. Bosszantana, de semmivel nem vagyok hátrébb így sem, mintha 22 éven keresztül hordtam volna talicskával a pénzt a biztosítóhoz.
Ez az egész biztosítás inkább pszichológiáról szól. Az ember így próbálja meg saját magát megnyugtatni. De az esetek nagy részében pénzügyileg nem éri meg. A biztosítóknak annál inkább! A biztosítók nem kifejezetten szegény cégek. Ha nem érné meg nekik, nem csinálnák.
A CASCO, mint minden biztosítás, arra szolgál, hogy olyan károk esetén adjon anyagi biztonságot, amit a biztosított a saját anyagi forrásaiból nem tud helyrehozni. Ezért a biztosítottak, a biztosító közvetítésével, egy kockázati közösséget alkotnak. Ha valakit kár ér, mindannyian fizetik egy részét. (Hogy biztosan meglegyen a pénz, ezt előre kérik a biztosítók.)
Ezek miatt a casco nem felesleges, csak nincs mindenkinek szüksége rá: Pl. annak nincs, akinek van megfelelő tartaléka vagy az sem baj ha nincs autója, amig összegyüjti a pénzt.
Van akinek szüksége van rá, de hosszútávon nem jár jól vele anyagilag, mert sokkal kisebb nála a baleset valószínűsége, mint a kockázati közösség többi tagjánál. És persze a biztosító is hasznot akar a tevékenységéért. Emellett a cascos javítás több ügyintézéssel és megkötésekkel járhat, mint ha valaki casco nélkül saját pénzből intézi.
Szóval egyénfüggő, hogy kinek hasznos és kinek felesleges.
Nyilván. Én se azt írtam, hogy soha senki semmilyen körülmények között ne kössön. Akinek pl utcán parkol a kocsija, bármikor elverheti a jég, vagy nagyon gázos helyen lakik, ott megfontolandó.
Engem csak az bosszant, hogy mindenhol próbálnak rábeszélni ismeretlenül is. Jó, az értékesítő meg ezért kapja a jutalékot, persze hogy rá akar beszélni...
Nem valószínű, hogy ezt térítik.
De még díjat is emelhetnek vagy felmondhatják a szerződést, ha nincs meg a második kulcs (nagyobb kockázat).
#6; #7
A biztosítás nem felesleges. Max. nem mindenkinek való.
De akinél történt már komolyabb biztosítási esemény az valószínűleg nem mond ilyet. Pont a váratlan helyzetekre szól a biztosítás, azaz nem tudhatod előre, hogy mikor lesz rá szükséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!